同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

笑話專輯

家家有本難念的經

乳牛說:咁多人飲我啲奶都無人肯叫我聲呀媽

烏賊說:滿肚子墨水,居然被叫成了賊。

袋鼠說:唉,沒有錢,口袋再大也還是鼠類。

老鼠說:唉,成天為了點兒吃喝,又怕殺鼠藥又擔心老鼠夾,怎麼能不老。

蒼蠅說:我和蜜蜂本是一家的,只是口味不同而已,待遇卻天壤之別。

蜈蚣說:咁多對腳邊有錢買咁多鞋著呀?

魚說: 唔明點解你地咁中意上網既,大吉利是

恐龍說:只是因為死得太早了,讓你們傷腦筋了,又研究又挖掘,還是找不出死因。

刺蝟說:好想挽人攬下呀

還未上班已精神緊張

各懷鬼胎的超時工作

不甘心

開通頂的欷歔

意外

二十五句廢話

1. 天才會話人地白癡, 白癡會話自己天才

2. 唔好急 ... 最緊要快...

3. 警察 : 咪郁,舉手!!
犯人 : 阿sir,我舉手就會郁架啦喎, 唔郁又點舉手呀!!

4. 我生平最憎兩種人, 一種係種族歧視的人, 第二種係黑人

5. 樓下個看更:[ 咦!! 出街呀? ]
住客 : [唔通落黎同你傾計咩?!]

6. 測驗分數既高低係唔緊要架,最緊要係唔好低分!

7. 第一,無速度!第二,唔夠快!第三,太慢喇!

8. 「顧客,你要先升級您的下載軟件,才能下載我們的升級軟件。」

9. 信我啦! 依球波一係入一係就唔入...

10. 你唔好收左聲先講...

11. 邊位同學無返唔該你舉手....

12. 富貴於我如浮雲,浮雲於我如命根...

13. 拿,你而家首先may埋眼..跟住就望住我..再跟住就放鬆個人..然後就集中精神...

14. 你訓左未啊..訓著左就應下我啦~~

15. 上堂前Miss用廣東話問:「有邊個唔識聽廣東話?」

16. 黃生您好, 貴姓呀?

17. "下堂突擊測驗!!

18. 你唔好咁擔心啦~不過講真呀~有時遇到咁既事, 俾我都會好擔心

19. 一次考試,主考老師:而家既時間仲有...
同學諗住有仲五分鐘,老師繼續講:17秒

20. 你起左身,訓醒未?

21. 你訓教之後會做乜??

22. 你可唔可以一路用個口透氣一路用個鼻吸氣......呀

23. 咁耐冇見...肥左又瘦左喎...

24. 其實如果你唔樣衰都幾靚架喎..

25. 在某餐廳食緊LUNCH ...奏效碰上朋友..然後就問你係唔係食緊LUNCH 啊?

農夫與律師比試智慧

有一個農夫和一個律師汽車相撞,律師高傲的拿了一張名片給農夫,
農夫也從他的後車廂拿出了一瓶威士忌,說道:『你好像受驚不小,喝一口吧!酒可以定定神..』
律師就喝了一小口。
『你的臉色還是很蒼白』,農夫說道:『再喝幾口吧!』
在農夫勸說下,律師又喝了5、6口,然後律師提議說:『你也喝幾口吧』
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
農夫說:『我不要,我在等交通警察....』

老機長的視力

一位老機長的視力非常差,但每年檢查視力時他都能過關, 原來他早把視力檢查表背熟了。

不過這一年醫生換了一個新的視力檢查表, 量出來的結果,老機長的視力竟然近乎盲人的程度。

醫生忍不住好奇的問他:「這些年來他是如何開飛機的?」 醫生:「你是如何讓飛機順利的起飛?」

老機長:「很簡單,就都聽塔台的指示,何況我飛了這麼多年了, 跑道什麼樣子,我熟的很呢。」

醫生:「喔!這我明白,可是起飛之後呢?」

老機長:「起飛之後更簡單,換成自動駕駛就好了。」

醫生:「嗯,那降落呢?這就不容易了吧!」

老機長:「當然也是聽塔台的指示,不過在快要觸地時,我會仔細的聽, 當我聽到副機長開始大叫『媽呀!』的時候, 我就知道該把機頭拉起來了,那我們就會降落的很順利,很漂亮。」
一個天主教小學裡的孩子正在自助餐廳內排隊拿午餐。

一張桌子的一端擺放著一大堆蘋果,修女在蘋果托盤上寫了一張字條。上面寫住:”每人只准拿一個,

上帝在注視著。”

桌子的另一端放著一堆朱古力棒,一個孩子也寫了一張字條:”想拿多少就拿多少,上帝在那邊看著蘋
果呢!”

精神病友的對話

A:怎樣?這本書寫的還不錯吧?
B:是的!!真是曠世鉅作!一點廢話都沒有,簡潔有力!但有個缺點是出場的人物太多了!!
A:是喔﹗

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
護士:你們兩個看夠了沒﹗可以把電話簿放回去了吧!!

所謂的五天工作週

牛頭搭上馬嘴

辦公室的溫差

筷子

家電部的同事大力賣電飯煲,因為新煲內有塊紙墊在電飯煲底,sales大力同個客講:煮飯時記得拎塊紙出黎……

蠢客田雞好疑惑咁問:煮飯時點解要拎筷子?

sales大力就答:你唔拎塊紙,你咁點煮飯呀?

蠢客田雞回答:我地平時係煮好飯,先拎筷子架喎……

sales大力開始唔耐煩:你唔先拎塊紙,咪煮唔到飯囉!

蠢客田雞:我煮左廿幾年飯……次次都係煮好飯先拎筷子…

sales大力答:咩話?你舊果塊紙仲係到?塊紙你買左個煲返去就可以丟架啦……

蠢客田雞問:咩話?我要丟曬D舊筷子先可以煮到飯?

sales大力答:梗係啦……

蠢客田雞:你當我傻嫁!