同社咖啡室

標題: 春暖花開行~~~大嶼山吊車徑 ~~又要取消至另行通告 [打印本頁]

作者: 鄧姑    時間: 2008-1-8 23:25
標題: 春暖花開行~~~大嶼山吊車徑 ~~又要取消至另行通告
本路線全程沿吊車路線而行,但見吊車在頭上隆隆運行,感覺特別。居高臨下,景色秀麗,東涌、國際機場、密林深谷等一覽無遺,並可順道遊覽寶蓮寺、大佛及心經簡林等。途中甚多木棧道及木梯級,並穿插在深谷及密林中,別具特色。

日期: 2008年3月16日 (星期日)
集合時間: 上午九時三十分正
集合地點: 地鐵東涌站A出口
回程: 約 3:00pm 昂坪散隊
路程: 10KM
步行時間: ~4.5 hr
難度3.00 ★★★
領隊: 鄧姑

溫馨提示:
~~ 路線頗為長途及多陡斜石級,而且大部份路程無樹蔭, 部份依坡而建的陡直木梯級頗驚險.
~~ 回程時大家可遊覽大佛...寶蓮寺進香還神...又或從昂坪試乘坐現已開行的昂坪360或乘巴士回東涌

請大家自備充足糧水……中途冇補給.....

其他: 帽, 防曬用品, 風褸, 毛巾, 後備乾糧, 水果, 零食, 電筒, 行山杖, 地圖, 指南針, 急救藥品, 手提電話, 同埋要講低俾屋企人知... ...

免責聲明: 所有參與同社發起的活動都屬自願性質. 同社對於因籌辦或參加有關活動而可能直接或間接引致之任何損失、損壞或傷害(包括死亡),並不負任何法律承擔或責任(包括疏忽責任).

作者: sophia    時間: 2008-1-8 23:29
當日無國界野外定向o係天壇大佛一帶進行!
作者: 鄧姑    時間: 2008-1-8 23:32
原帖由 sophia 於 2008-1-8 23:29 發表
當日無國界野外定向o係天壇大佛一帶進行!

哎呀...我唔知喎...咁橋...有冇影響呀...我地要唔要幫手呀..
作者: socheung    時間: 2008-1-9 00:16
原帖由 鄧姑 於 2008-1-8 23:32 發表

哎呀...我唔知喎...咁橋...有冇影響呀...我地要唔要幫手呀..

梗係要啦,梁林就黎打琳你,攪亂檔
作者: 何思銘(高佬)    時間: 2008-1-16 21:14
星期六上去扎營, 星期日幫手, 夜晚食埋飯先走, perfect呀
作者: 鄧姑    時間: 2008-1-20 23:07
無計~~~我地都係要讓讓路..幫下人先啦...是次活動也要押後了...
作者: 鄧姑    時間: 2008-2-26 15:12

作者: 鄧姑    時間: 2008-3-10 08:56
吊車徑入口.

作者: 鄧姑    時間: 2008-3-10 08:58
木棧道

作者: 鄧姑    時間: 2008-3-10 08:59

作者: 鄧姑    時間: 2008-3-10 09:03
今個星期日(16/3)大家去行下啦..條路幾特別幾靚喎....慢慢行就唔辛苦的, 不過就算一個人行都幾安全, 你地唔去我都堅持會去的.

作者: 鄧姑    時間: 2008-3-12 23:23
堅持都冇用..身體唔爭氣..成日唔舒服..都係留番d氣休養生息去土樓喇...

再加上好多朋友都要去探祖先~~~各位..吊車徑又要押後...

留待今年秋天再去啦...

作者: 吳騰斗    時間: 2008-3-15 20:54
:Q :Q :Q :Q :Q :Q :Q

歡迎光臨 同社咖啡室 (http://forum.akinalliance.org/discuz/) Powered by Discuz! X3.3