同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 14751|回復: 60
打印 上一主題 下一主題

中山美食之旅~~11月21-22日--(已滿)

時值深秋..又是到處覓食進補過寒冬.的時候...

此行往中山到處hea....除尋美食外..也可去按摩...浸溫泉...shopping...還有一個重頭節目是去探訪我地的老朋友---林永光及到他位於中山的廠房參觀..

行程大致如下:

21/11----早上集合於旺角太子乘直通巴往中山石岐, 午餐後往石岐林永光廠房參觀, 晚餐後石岐步行街到處逛...回三鄉雅居樂浸溫泉..按摩..住宿於三鄉雅居樂.

22/11----早餐後包車遊覽附近景點.....午餐後約下午4時回深圳羅湖散隊或晚飯...

在此嗚謝馬北泉任此次行程的領隊.....林永光協助為覓食顧問....

遠在溫哥華的老友周家正夫婦將於11月18日到港..可能也會參與行程與大家一齊到處hea....

集合時間: 2009年11月21日(星期六)
集合時間: 上午9時正
集合地點: 旺角太子地鐵站出口
費用: 預計來回車費(rmb70元 x 2 =rmb140元), 住宿費(rmb180/雙人房), 其餘包車費....餐食費約每人約rmb250元...一切費用按當時環境而定...多除少補...

各有興趣的朋友可於網上留言報名...

由於要預訂住宿及購車票...及安排一切...截止報名日期: 11月14日..額滿即止....

thanks for Lam's family & Tang Quo's arrangement !

Good food, good taste, good trip and good time with good friend together !

Ho's family!

More photos sharing ...

Lam family 2.jpg (66.35 KB, 下載次數: 235)

Lam family 2.jpg

回復 55# 鄧姑 的帖子

馬北話:全世界最醜樣的女人係哂呢度喎!
總結今次中山行最值得回味的是...靚靚酒店...好舒服的"洗腳"...當然唔少得每餐的美食...還有中山杏仁餅..好好食...

也真的再次多謝林永光帶領我地周圍去玩..去食...還有你送給我們的禮物...差點忘記說"些些"...

真的是要"後會有期"...  
工友...收工喇.....今日冇糧出..仲咁開心.....

冇錢買...都去參觀下我地的祖國豪宅...又幾豪喎....

美女圖...個個由心笑出黎....

邊個 " 後來居上" 先....

母子情深....

阿伯...周圍貢..做咩..??

未來的攝影師~~~

翌晨早起..往孫文公園晨運...

晚上石岐步行街漫步..太人工化的旅遊區..已失去昔日鄉鎮的純樸...突然很懷念從前我在這裡工作時的一切人...與..事......