同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

新創建香港地貌行活動2009 ~~義工招募

(三) 日期 : 24/ 1/2010        新創建香港地貌行 2009 - 東平洲
< 沉積地貌樂悠遊 > 路線: 碼頭 → 更樓石 → 龍落水 → 斬頸洲 → 洲角尾 → 長沙灣

請問夠人未?還可以報名嗎?或者列我為後補可以嘛?
原帖由 toby 於 2009-11-12 22:26 發表
(三) 日期 : 24/ 1/2010        新創建香港地貌行 2009 - 東平洲
< 沉積地貌樂悠遊 > 路線: 碼頭 → 更樓石 → 龍落水 → 斬頸洲 → 洲角尾 → 長沙灣

請問夠人未?還可以報名嗎?或者列我為後補可以嘛?

Hi..toby..好耐冇見喎..

暫時已夠人..但可以列為第一後補的, 你可唔可以PM個e-mail address 給我, 等我容易找你呀!
Karen 全名為「曾凱欣」,謝謝!
由於MU要有關資料買保險, 所以我已收集齊所有各義工的中/英文姓名及身份證號碼給MU,

部份朋友我已有齊你們的資料, 所以我沒有找你們,

另部份朋友我亦已聯絡上並取得有關資料,

在此知會大家一聲, 你們的個人資料, 我在下星期一將會給MU.
鄧姑:我已經sent了林華乾的個人資料給妳,請 check mail, thanks!
原帖由 鄧姑 於 2009-11-12 23:26 發表

Hi..toby..好耐冇見喎..

暫時已夠人..但可以列為第一後補的, 你可唔可以PM個e-mail address 給我, 等我容易找你呀!

鄧姑  ----    阿綿問第三次活動{24-01-2010)仲有冇位?  若冇的話,請列她做後補。

鄧姑, 由於未能成功發出pm, 所以....

我的電郵地址:toby90431825@gmail.com

唔該哂~
12月13日那天我不能出席,後備義工可以補上。
蘇彰, toby, 阿妙..資料全收, 冇問題.
今個星期日...新創建地貌行活動...據資料話參加人數達3,000多人...嘩...人山人海...踏平烏蛟騰喇!!

我地當日主要工作是在4個導賞點協助景點導賞員...維時秩序...

詳細人手分配..由於我個email還未康復..要待稍後便會通知大家...
這個星期日, 新創建香港地貌行活動, 我們將分三小隊工作

(一)導賞站小隊
工作: 每個導賞區均有專人講解, 我們主要協助景點導賞員及維持秩序, 當人群行至該站時, 介紹該站的名稱.

人手分配:
1. 下苗田~河溪侵蝕地貌導賞區: 負責人---馬北泉, 蘇偉基
2. 三椏灣~紅色砂岩(紅石門)導賞區: 負責人----李振添, 柯潔貞
3. 印塘洲~海岸公園導賞區: 負責人---羅永波, 王婉平
4. 荔枝窩~風水林導賞區: 負責人---林齊桂, 李妙勤

(二) 控制點(check point)駐守小隊

工作: 主要駐守多分支的路口, 指示行山者不要行錯路. (駐守位置請參考附圖)

(1) CP1 -- 負責人: 高輝, 黃玉霞
(2) CP2 -- 負責人: 蘇彰, 林華乾
(3) CP3 -- 負責人: 劉育培, 朱式儀

由於要是日早上7時30分便要到達烏蛟騰, 以上各朋友請於上午7時準時集合大埔墟火車站, 阿齊/波仔會駕車前來一齊往烏蛟騰.

(三) 沿途協助小隊

工作: 將每隔一時段(約30分鐘)隨大隊出發, 沿途協助有需要的參加者
負責人: 鄭倍倫

小隊組員:
第一隊:  潘淑芬, 朱時英
第二隊:  江明翠, 何奇遠,
第三隊:  鄭倍倫, 陳華珠

以上各朋友需於是日早上8時15分集合於大埔墟火車站, 乘小巴於上午9時前要到達烏蛟騰.

各朋友要自備充足糧水, 禦寒衣物, 一定要自備急救包(簡單的已可以, 如備藥水膠布...), 我會帶對講機, 以便聯絡

剛接消息, 大會將於本星期日上午7時正在大埔墟火車站有專車接載工作人員往烏蛟騰,

下列各朋友可於大埔墟乘專車往起點:

劉育培, 朱式儀, 馬北泉, 蘇偉基, 高輝, 黃玉霞, 請於上午七時前集合於大埔墟新達廣場電梯旁, 乘大會專車往烏蛟騰.

其餘朋友跟波仔或阿齊車
波仔車~~ 王婉平, 羅永波, 李振添, 柯潔貞
阿齊車~~ 林齊桂, 李妙勤, 林華乾, 蘇彰

其餘安排不變..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~  同社各出席義工請於當日穿著同社40周年紀念T恤以資識別. 及帶備充足糧水...禦寒衣物, 防曬物品, 簡單急救包..哨子..該區地圖(如有), 對講機(此機我會準備).

~~  大會於上午8時30分為參加者開始報到及登記, 上午9時舉行開步禮, 10時許停止登記, 最後一批出發時間約為上午10時30分.

~~  各控制點及導賞點何時結束, 到時我會用對講機或電話與各朋友聯繫, 而大會亦另安排一批"掃尾"隊行經各控制/觀賞點時通知大家收隊,  工作結束後大家可依路線繼續行或回頭走回烏蛟騰也可以.

~~ 此次路線行程為13公里, 走畢全程約為5~6個小時..

各位朋友

明天敬請準時集合,

我會從家乘的士直接往烏蛟騰,

如有問題, 電話聯絡
是日隨影 29-11-2009