同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

中山美食之旅~~11月21-22日--(已滿)

原帖由 lauirvin 於 2009-11-17 22:01 發表
你們真是吃老鼠啊??????????????

原帖由 Ah_Chai 於 2009-11-17 18:46 發表
我媽媽因牙齒出了狀况,不能同行現餘我两公婆!

咁....有冇人代替呀!! 我買左來回車票喇...
Don't worry 鄧姑,如果我奶奶的牙齒在星期四 fix 好的話便可以一齊去,但如果佢覺得唔舒服不能去的話,車票我們負責好了,無問題的。Thank you very much anyway。
原帖由 alice 於 2009-11-18 13:40 發表
Don't worry 鄧姑,如果我奶奶的牙齒在星期四 fix 好的話便可以一齊去,但如果佢覺得唔舒服不能去的話,車票我們負責好了,無問題的。Thank you very much anyway。

剛剛阿志給我電話, 佢一家四口也想同我地一齊去中山玩, 這樣齊媽媽那張票便可轉給他們....
現加入丁煥志一家四口, 總人數已達37人...

阿志: 你地一家在屯門站上車, 資料如下:

上車地點:  屯門鄉事會路巴士總站R33及的士站側(屯門西鐵站C出口)

上車時間: 約上午10時左右(最好早到啦..)
由於我妹妹證件出現問題, 不能同行, 故多出一套來回車票, 誰人有興趣想加入的可聯絡我.
明天的費用, 請大家準備好後, 上車時我會收取.

來回車費: 每人HK$150元.----> 港幣

住宿 / 包車 / 早午晚各餐 ~~~~ 每人預交RMB350元---->人民幣
這次美食團....餐餐都是精選美食

21/11---午餐 ~~ 全鴿宴, 到石岐必食的乳鴿餐.

21/11---晚餐 ~~ 水蛇補身, 海鮮美味, 唔食水蛇的..可食海鮮啦...

22/11 --- 早餐 ~~ 租房時包早餐, 看情況如唔好食我地就去飲早茶..

22/11 --- 午餐 ~~ 陳華珠好介紹兼領隊帶大家食精選特色農家菜 -- 靈芝湯...蘆薈走地雞..美味補身膳

石岐步行街購物, 不要忘記中山咀香園的杏仁餅, 可到其百年老店購買新鮮的杏仁餅..(早年我在中山工作時, 常有探訪..不知現在可有搬遷..)

天氣寒冷...預計中山比香港更冷, 請大家備足夠禦寒衣物.

及檢查身份證 / 回鄉證可有過期

11月21日(星期六)

集合時間: 上午九時正

上車地點: 旺角運動場道旺角警署後面----榮利太子中港巴士服務中心(港鐵太子站A出口)

各位如有任何問題, 可打電話給我

香港手機: 9684 9641,  國內手機: 13430099147

鄧姑,
唔該
原帖由 鄧姑 於 2009-11-20 11:43 發表
由於我妹妹證件出現問題, 不能同行, 故多出一套來回車票, 誰人有興趣想加入的可聯絡我.

此車票已留給劉華大仔, 已售罄
回來後, 電腦一直壞了....到現在才弄好..

這次旅程大家都應該食飽飽啦....

在此非常感謝林永光在百忙中抽時間帶我們暢遊中山... 使我們嚐盡美食....遊玩水之餘又可去鬆鬆骨...往豪宅親驗富豪氣派...感激不盡...

中山確是個好地方...希望後會有期....

原帖由 鄧姑 於 23-11-2009 17:38 發表
回來後, 電腦一直壞了....到現在才弄好..

這次旅程大家都應該食飽飽啦....

在此非常感謝林永光在百忙中抽時間帶我們暢遊中山... 使我們嚐盡美食....遊玩水之餘又可去鬆鬆骨...往豪宅親驗富豪氣派...感激不盡.. ...

鄧姑:

你部電腦仲未正常喎,與中山點會後會『有限』架......  
原帖由 王婉平 於 2009-11-23 18:19 發表

鄧姑:

你部電腦仲未正常喎,與中山點會後會『有限』架......  

嘿..嘿..手快快..打錯.. ...
當日咁多部相機拍...拍...拍..點解冇人post....嘿..嘿...