同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

聖誕節目~~~清遠清新溫礦泉渡假( 12月25 & 26日)~~

聖誕清遠溫泉渡假, 這兩天的膳食已有菜單, 大家睇下arm唔arm食, 如有問題儘快覆我,
襯還未俾一半訂金前, 可以同佢地傾傾的.
20071225福滿樓午餐

鄉村老火靚例湯
清遠本地白切雞
錦繡家鄉炒鳳丁
鲜菇炒肉片
應節蓮藕炆燒腩
肉絲冬菇煮豆腐
涼瓜炆本地米鴨
  清蒸溫泉大鯇魚
   蒜茸炒自種時蔬
絲苗白飯
合時果盤

20071225荔枝灣晚餐

鄉村老火靚例湯

清遠本地豉油雞
勝瓜雲耳炒鳳片

香滑蟹柳蒸水蛋
酸甜菠蘿咕嚕肉

傳統南乳溫公齋

淋滑紹菜煮鹹肉

梅子豉汁叉尾魽

上湯浸農場時蔬
                                                絲苗白飯 / 合時果盤

2007年12月26日福滿樓早餐
豉汁蒸排骨
三絲炸春捲
雲耳鮮肉餃
香酥雞蛋撻
白灼油菜
時令菜肉包
清遠靚雞粥
豆漿(油條)
香茜牛肉腸

2007年12月26日福滿樓午餐       
                        本地材料煲靚湯
                清遠本地鹽焗雞
                荷芹炒鮮魷珍肝
                香滑魚蓉蒸豆腐
                青瓜小椒炒牛肉
                山塘香芋扣腩肉
                錦繡豆芽炒香絲
                欖角香蒸叉尾魽
                原汁原味煮時蔬
                絲苗白飯
                合時果盤               
整體上來說, 我都覺得兩天菜單比較清淡簡單, 冇辦法清貧又遙遠(清遠)便是如此的....
所以我提議26/12晚回深圳後再食餐豐富的...
大家睇下有冇興趣當晚黎過全羊宴, 以下菜式又有如何呢.....如有興趣請覆我, 因這裡很爆,
要預先訂位的..

回復 #33 鄧姑 的帖子

鄧姑
全羊套餐預埋我兩個得吾得?
原帖由 socheung 於 2007-12-2 23:10 發表
鄧姑
全羊套餐預埋我兩個得吾得?

好啦...預埋你地...俾張地圖你...到時自己摸黎啦..

回復 #35 鄧姑 的帖子

收哂。己知啶。Thanks。

清新溫泉地圖給大定參考
為免在酒店等候編排房間需時, 請下列朋友可否給其家人的名字給我, 好使酒店能預先安排.

1. 羅永波 x 5 (1.羅永波, 2.王婉平, 3.羅俊鏘 4.梁會松 5.王盛唐)
2. 何奇遠 x 4 (1. 何奇遠, 2. 江明翠, 3.何熙雯 4. 何熙賢)
3. 餅嫂 x 4 (1. 黃文柱, 2, 潘淑芬, 3. 潘淑玲, 4.廖笑甜)
4. 阿育 x 2 (1. 劉育培, 2. 朱式儀 )
5. 柯 姐 x 2 (1. 李振添, 2. 柯潔貞 )
6. 陳華珠 x 2 (1. 鄭倍倫, 2. 陳華珠 )
7. 鄧姑 x 2 (1. 鄧群英, 2. 鄧秀容 )
8. 劉國華 x 4 (1. 劉國華, 2.于寶珠 3.劉駿穎 4. 劉梓穎 )
9. 陳愛瓊 x 2  ( 1. 葉社榮, 2. 陳愛瓊 )
10. 吳騰斗 x 2 (1. 吳騰斗, 2. 譚月湄 )
11. 馮潤棠 x 4 (1. 馮潤棠, 2. 蕭慧華, 3. 馮曉星 4. 馮曉筠)
12. 梁林 x 2  ( 1. 梁林, 2. 陳秀蓮 )
13. 林齊桂 x 3 (1. 林齊桂, 2. 李妙勤, 3. 楊秀英 )
14. 李國興 x 3 (1. 李國興, 2. 梁惠秋 3. 李湛思 )
15. 李秉琦 x 2 (1. 李秉琦, 2. 陳狄雅 )
16. 蘇伯璋 x 2 (1. 蘇彰 2. 馮翠綿 )

請幫手填空格, 或可email 給我mkytang@netvigator.com

因老婆的情況不適宜坐長途車,有沒有各方人士願意接手我的2個位 ?

謝謝 !!
原帖由 wilson 於 2007-12-17 16:41 發表
因老婆的情況不適宜坐長途車,有沒有各方人士願意接手我的2個位 ?

謝謝 !!

Wilson,

冇問題啦, 我幫你找人...如沒有的話我便向溫泉方面取消一間房, 相信也可以的. 款項遲d退回給你.
好好照顧老婆啦...
Wilson

Mail你個A/C No.給我, 等我轉番錢給你.

mkytang@netvigator,com
聖誕溫泉遊全車爆滿 (45車位已滿), 多謝大家參與.

請預先檢查旅遊證件是否有效, 除左你自己仲請幫你身邊人也檢查下呀...
注意事項:
1. 進餐時如自帶酒水需按30元/席/餐收取服務費。
2.  為方便在溫泉區內消費,溫泉前臺有面值150元的IC卡出售,持IC卡在內消費享受8.8折優惠,入園購買,出園時實報實銷,餘款可即時退回。
3. . 所有團友需集合統一進入溫泉區

自費安排
體驗亞洲最大園林露天溫泉,優惠價RMB70元/人/次 (門票已包一次, 第二次再去時便要付款);
體驗槍林彈雨的竹林野戰,優惠價RMB50元/人/30發子彈;
國際標準卡丁車,優惠價RMB81元/人/10分鐘;
體驗高山滑草,優惠價RMB40元/人/小時
注:1、以上項目須10以上,方可享受此優惠;
    2、滑草項目需預付100元/人器材押金,由客人到滑草場前臺支付。

溫馨提示:
為了令大家玩得開心又放心, 我建議大家購買旅遊保險, 在香港可向銀行(如匯豐銀行)或教協 / 工聯會 / 保險公司, 費用有限, 但有保障.

請參閱及自行列印行程表, 膳食席數 及房間安排
行程及席數編排.doc (34.5 KB, 下載次數: 220) 渡假村房間編排名單.doc (28 KB, 下載次數: 246)
原帖由 鄧姑 於 2007-12-19 18:05 發表
Wilson

Mail你個A/C No.給我, 等我轉番錢給你.

mkytang@netvigator,com

Wilson ,

I have already deposit $856.00 to your account. Ref. 4561.  Pls check it.