同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: marklau
打印 上一主題 下一主題

自駕單車遊石崗 + 錦田 + 南生圍

please count me in!
將会在這間鋪頭租車 http://biciline.tungwahcsd.org

有 免費locker 供應

一般越野單車 HK$ 50.00/day
淑女型 HK$ 50.00/ day
小童車 HK$ 40.00 / day
專業越野單車 HK$80.00 /
day

務請報名因為要預單車数量

劉華+ Irvin x 2
Rocky +Vera +星仔 X 3
波子Mon + 波子+ 波仔 X 3
林齊桂 X 3
鄭國強 X 2
馬北 X 2
何奇遠 X 3
鄭培倫 X 2
梁林 x 2

我2個, thx
我兩个。THANKS!
劉華, 你漏了我兩個..
唔好漏咗我呀!

Vera
波仔一家報三位, thanks
好想去..但已10多年未踏過單車, 怕到時... ,

最好就有架私家車在後面跟住, 當攪唔拈架單車又或很疲累時可上私家車座座, 哈哈..唔知有冇這可能呢?
我都係…好耐無踏過單車,我最驚論論盡盡阻住個地球轉,不過我會全力以赴,鄧姑,有我同波子媽,妳唔使驚喎!
劉华
唔好意思,因我有急事,我唔去得,但Vera同星仔會照去,晤該!
Rocky

真係好好玩!

一早預約了的天氣,風和日麗去形容就最洽當。對我這個已經有十幾年沒有踏單車的的人來說,今天的路程可能是去得盡了些,但是我真的好享受,如果我選擇放棄的話,我一定會後悔的,多謝劉華的用心安排和路程設計,沿途風光明媚,陽光加上微風吹彿,令人暫且忘卻煩惱,享受大自然。更加要多謝阿齊的鼓勵,同埋各位年青朋友仔耐性的等待。這裡有一些相片分享,其他朋友快些將你們拍的相片 post 上來吧。

好羡慕

CARMEN
原帖由 alice 於 29-3-2010 11:30 發表
一早預約了的天氣,風和日麗去形容就最洽當。對我這個已經有十幾年沒有踏單車的的人來說,今天的路程可能是去得盡了些,但是我真的好享受,如果我選擇放棄的話,我一定會後悔的,多謝劉華的用心安排和路程設計,沿途 ...

萬分同意阿妙所言,劉華精心策劃的路線,大部份都是單車徑,沿途有得玩、有得買 (錦田紅磚屋),更有得食 (於錦田午膳吃燒鵝),大家累了又停站吃豆腐花   . . . . .
祇是十多年沒有踏單車了 (上次在大夫山只是推單車,不能作準) ,加上膽量與年齡恰成反比 . . . .
謝謝劉華及梁林沿途的幫忙,還有羅生全程的照顧,終於完成今次單車旅程  
Thank you Lau Wah, wonderful day and trip!
Really like the photo of Grace & Steven, look at their faces, they looked so cheerful and happy!
To all our friends : Enjoy life and be happy, & healthy too!