同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

韶關~南嶺~梅關古道賞梅五天行~~(24/12/08~~28/12/08)~~行程資料在P.12

Please reserve 10 Nos warm pads.  It is much appreciated if discount is given. Thanks!
天氣嚴寒...韶關只有4度, 南嶺相信更凍...南雄梅關古道只有2度..相信梅花會盛開...

各位老友...起程啦..願我地有一個開心快樂的聖誕旅程..

據聞羅湖 " 口岸餐廳 " 已執笠...招牌已封, 明天我地就係隔離的 " 三島麵店 " 等啦...

明天準時 ( 8時 )  見.....
前幾日post的旅行社資料有少少改, 以現在的最為正確: (主要是負責人姜平及胡小姐的電話不同)

韶關接待我們的旅行社名: 韶關喜安交通旅行社有限公司
公司電話: (0751)8620289
公司地址: 韶关市浈江区站南路56号客运东站二楼
負責人: 姜平先生~~電話: 13411140000, 胡小姐(13318588280)

國內導遊有兩位:
(1) 黃敏賢:   手機: 13580120515   
(2) 冼業文:  手機: 13924453828  
明天旅遊巴準上午8時停泊於深圳僑社停車場, 車牌號碼: 98561
Ms. Tang,

Please reserve 3 pcs warm pad for me.

Thanks
Ah Or
Go ~ Go ~ Go ~

Good night... .See you all tomorrow morning
we have a great day in "orange house"
it is a beautiful place!!
回來了.....

又一次艱辛旅程....眼見大家呢幾日行路時都拐下拐....甚至有次見到某朋友要人撐扶著下山, 我感到很不安,
Sorry..各位老友, 下次唔敢攪啦...

我都知這次行程太緊迫, 亦太多山..太多路要行, 攪到大家咁辛苦....
雖然係緊迫些不過我的小腿只是少許酸軟其它無大問題唔駛換脚, 今日已經返工啦!

鄧姑, 多謝你替我們安排一個快樂的聖誕假期,辛苦晒!

你抖吓啦!!
Day 1 --- 24/12/08

千里迢迢...下午三時多我們便到達慕名已久的南嶺國家森林公園....第一個遊覽的景點是親水谷...

雪災後的南嶺還未復原..到處枯木..滿目瘡痍...真的慘不忍睹, 可想那次百年一遇的雪災是何等厲害...

沿途還見到工人在維修, 你睇佢幾辛苦...

親水谷也是一個不錯的地方...溪水出奇地藍...石面是灰白色的...

聞名已久的橙屋酒店...溫馨..潔淨..悠閒..確是一處好地方...

晨早5時走上橙屋天台, 看不到日出..只見東方魚肚白....