同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2902|回復: 2
打印 上一主題 下一主題

同社第四十三屆社員大會~~8月21日

同社第四十三屆社員大會,

日期: 2010年8月21日(星期六)

地點: 同社沙田小屋

時間: 下午七時正

社大通知信已於7月22日寄到各社員家中, 各未收到信的朋友, 請與幹事會聯絡

今年社大只是社務報告, 沒有選舉(新社章幹事為2年一任), 社大會議預計約45分鐘便可完成,

幹事會今年特誠邀一位同社老朋友蒞臨社大主持一個講座, 與大家分享他多年來在社會服務的經驗, 好使大家能借鏡作為未來同社社會服務的路向....

大家一定要準時出席社大及見見這位同社老朋友呀!!

這星期六社員大會,請大家準時出席
下午七時前請到達沙田小屋,會後大家齊聚餐。

好耐冇整糯米糍,今日試整發覺差左D.少練習之故。星期六大家試完後請多包涵呀!

今日開始買左好多野。。開始整喇。。星期六大家有時間請早些來幫手啦!
明晚社大完會後, 原本誠邀一位同社舊友出席與我們分享他過往社會服務的經驗, 怎料他臨陣退縮, 怕見你地喎...所以...

完會後我們便開始聚餐...傾下計啦..

我將準備下列菜式與大家共享....

(1) 瑤柱粟米粥
(2) 腐皮卷
(3) 南瓜素雞煲
(4) 紫菜荔芋卷
(5) 香煎素鴨
(6) 麻醬醋豆冷麵
(7) 梅菜煲仔飯
(8) 青口焗薯蓉
(9) 雜果乳酪沙律
(10)枝竹節瓜煮蝦乾
(11) 馬豆糕
(12) 花生糯米糍

係唔係好齋呢? 哈..天氣熱..大家食清d啦!!