同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 80733|回復: 413
打印 上一主題 下一主題

今日我在淘寶網購買的物品

----> 英國HI-TEC多人自動雙層帳篷,3人--4人帳篷,重4.5kg,  $480元(人仔)

---> SwissGear瑞士威戈加寬加厚自動充氣墊, $79元(人仔)

---->3種模式24顆圓盤形LED, $20元(人仔)

--->韓版高山氣爐頭, $69元(人仔)

---->12LED營地燈, $17元(人仔)

----> 韓國純天然香茅驅蚊/防蚊手圈, $1.5元/隻, 我買左10隻,

---->正品ONROAD 三人套鍋(硬質氧化), $75元/套.

---->加大號四人六孔地席, 220X240 , $45元

----> 鋼絲折疊凳子, $10元.

---> 旅行便攜香皂紙 殺菌去汙 20片裝, $2.5/盒

哈哈..連運費$50元, 直接送到我屋企, 抵唔抵呢..

回復 1# 鄧姑 的帖子

group order la!
嘩...真係好快..今日已可收貨喇...
原帖由 Rocky 於 2010-8-31 22:38 發表
group order la!

Rocky...等我做住白老鼠, 等d貨番來試過好用才一齊團購啦!
還有我想同小屋添置一些廚房及廁所用具, 以下是我的初步選擇, 阿育 / 蘇彰 / 蔡振華 俾d意見..好唔好呢?

----> 全不锈钢碗碟架, $130元(人仔), 包運費..

【配置】全套产品包含上下层架子各一个、托盘一个、刀叉筒一个

【材质】不锈钢

【颜色】本色

【规格】为避免亲们预留空间不够,现均按最大尺寸测量,上下偏差0.5厘米以内。

◆全套:长47.5,宽33,高22.5 厘米 (装好的整体尺寸)

◆托盘:长47.5,宽33 厘米;

◆下层(不含托盘测量):长46.5,宽32,高13.5 厘米;

◆上层:长26.5,宽(径深)31.3,高13.3 厘米;(盘子可插入最大宽度23厘米)   

◆刀叉筒:长16,宽5.6,高9.6 厘米

【重量】含包装重量:4 公斤以内

----> 材质:太空铝   尺寸:长80厘米,宽13厘米, 挂杆到毛巾杆高26厘米, $125元(包運費)

---->實心氧化鋁, 尺寸:21厘米*21厘米*30厘米, $70元, 廁所可放置雜物

---->不鏽鋼瀝水架, 产品重量:约为370克, 产品规格:长约36-60CM(可调)宽15.5CM*9CM, 适用于宽度为33CM-55CM的水槽使用。$13元.

今日已收到所有貨, 實物同照片一樣, 質量也不錯, 那營幕是快速式的, 在營頂按下再提起, 便反彈立即起好, 很方便.. 幾靚...

今日在淘寶又買了以下物件, 中秋節整月餅用:

----->清香白蓮蓉餡, $18元/500g, 我買了5 x 500g, total : $90元

---->美玫牌低筋面粉, $16.5元/5斤, 我買了5 x 5斤, total : $82.5元

---->電子秤,廚房秤, $28元, 我買了2個.total: 56元

---->30ML噴霧瓶,代替刷子噴酒, $1.8元/個, 我買左4個.

---->加厚耐高溫手套, $6元/隻, 我買了4隻

一次性透明手套, 150個/盒, $5/盒. 我買左一盒

----> 還有我發現了這個蓮花生日蠟燭, $3.5元/個, 我買左5個.

今次快递費很平宜, 只是$5元便送到我屋企.

蓮蓉餡 是不是re-cycle products ?
原帖由 wilson 於 2010-9-3 12:40 發表
蓮蓉餡 是不是re-cycle products ?  

唔洗驚...我見有人買左返來話好正喎...不過, 我都會試食下..做白老鼠先..

真係好平, 香港上海街專門店, 一包白蓮蓉(500g)都要賣$150/包...
聽落好似好平,但係食品我始終覺得唔好買大陸貨。唔好忘記,蛋都可以假!
原帖由 alice 於 2010-9-3 13:53 發表
聽落好似好平,但係食品我始終覺得唔好買大陸貨。唔好忘記,蛋都可以假!

其實就算係香港買那些, 都係大陸貨喎..

唔緊要啦! 買返黎先試下先..

剛剛我又買左一包紅豆蓉($4.00元/250g), 及一包鳳梨餡($6.00/250g)...等我先做白老鼠...
tb買野一向都平架啦.....揾得好ge可以平一半以上~
d品質其實5差架....
上次買左對木屐同幾對2指襪, 比起o係hk旺中買ge仲靚d!!!
不過係煩在俾錢同運送o個度=.=
5如shop運費就另計
如果5係絕對經常上tb買....都5洗再上yahoo bid

---伊羚
明天可否帶來小屋俾我地看看!
阿里巴巴屬下的淘寶網去年營業額是2000億人民幣, 是現時最大規模的網上購物區, 貨品種類多到你都估唔到, 約有2-3億種不同的貨品供網購, 我訂購的貨收到後暫時也覺唔差喎...

只要有網上銀行支付, 又或開通左個支付寶付款便很方便的,

明天我會帶部份入小屋俾大家睇下兼鑑定啦
TANGGOO︰直接在淘寶網買,咁多野運費只係50元?我曾經在深圳及上海既行山用品店睇過,吹氣地蓆平極都要幾百元。你試過後話我知好唔好用,再團訂。

CARMEN