同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

今日我在淘寶網購買的物品

原帖由 高佬 於 2010-9-4 16:20 發表
TANGGOO︰直接在淘寶網買,咁多野運費只係50元?我曾經在深圳及上海既行山用品店睇過,吹氣地蓆平極都要幾百元。你試過後話我知好唔好用,再團訂。

CARMEN

這個氣墊真係唔錯, 通氣後大約有1吋多厚, 市場價是2百多元的, 現減價喎...但我唔太識收氣, 攪到好大舊, 入唔番落個袋..

短短幾日已賣出460個喇, 據資料現存庫有190件, 要買就快喇..我買左個綠色...參考資料如下: http://item.taobao.com/item.htm?id=5319561802

其實這次購物中我最鐘意個營, 快起快拆, 有廳有房..好有型... 但就重左d...第日去露營要拖喼...
真慘...剛收到淘寶網話...所有食品(月餅餡料)..麵粉....仲有那支蓮花蠟燭....通通都唔準運黎香港喎....勁唔開心..

遲兩日又要到上海街入貨喇...
鄧姑娘,訂開野幫我要      一件充氣地席;
                                           二件皂紙;
                                           一張六孔牛津布;
                                           一張摺椅。
  謝。

原帖由 socheung 於 2010-9-4 23:36 發表
鄧姑娘,訂開野幫我要      一件充氣地席;
                                           二件皂紙;
                                           一張六孔牛津布;
                                           ...

好..冇問題, 充氣地墊你要咩色....我買的綠色都幾靚..

旅行皂紙好過隱, 一遇水就會溶, 洗洗下手唔見左張紙, 有少少微香...

但張凳子我覺得唔太穩定喎, 個人重少少坐落去會 " 冼 " 走架, 我細佬坐到跌落地, ...坐草地又或會好少少..磚地會 " 冼 "..
鄧姑:
  咁高興,我也想搭單買一張等張熙賢去露營用,錢銀後數。
                      張日龍
原帖由 cheungyl 於 2010-9-5 01:21 發表
鄧姑:
  咁高興,我也想搭單買一張等張熙賢去露營用,錢銀後數。
                      張日龍

好..張老師, 我幫你訂一張, 訂綠色好嗎? 我覺得幾靚.

而家訂此地蓆共4張, 仲有沒有其他朋友訂呢? 明天我會落單喇...

4張充氣地席;                                          
2盒皂紙;                                          
2張六孔牛津布;
1張摺椅                                      。

三王..係唔係想訂這種蚊賬營呀!

-----> $32元(人仔),

产品名称:多用野营蚊帐

品 牌:德斯高

尺 寸:长200*宽200*高160cm(3-4人)

面 料:细纱

包 装:210D牛津布外袋

包装尺寸:9*10*19cm

净 重:200克

訂這個Coleman營啦, 又平..又輕..不過, 要自己搭營...$188人仔...(連郵費), 存貨只剩餘4個...

[/img]

产品名字:Coleman双层4人帐篷

货号:4001

尺寸:长205*宽205*高150cm

颜色:基本如图,网纱颜色已换,是灰蓝色的

外帐: 190T Polester 防水系数U2500mm

内帐上部: 190T透气尼龙布+纱网

内帐下部: 190T Polester 防水系数U2500mm

底帐: 210D牛津布,防水度5000mm以上

支架: 8.5mm玻璃纤维杆

配件:金属地钉,风绳。

约重量:3公斤

頭先上堂講的救生毯, 應該是是這個喇...

----> $7元人仔.

产品功能
能反射人体80%以上的热量
紧急情况下裹住身体, 可防体温散失
防风防雨反光
容易引起救缓人员注意
折叠后体积小,重量极轻,户外活动必备
仅重: 约50g . 展开尺寸:160*210CM

平平地..等我訂個急救包先...

----> $9.9元

包内配置清单:

1 三角巾 96*96*136cm 1块
2 安全别针 3cm 2只
3 PBT弹性绷带 6cm*400cm 1卷
4 剪刀 9cm 1把
5 消毒纱布片 4*4cm 5片/包
6 止血带 2.5cm*46cm 1只
7 无纺布胶带 1.25cm*450cm 1卷
8 酒精片 5cm*5cm 10片
9 创可贴 7.2cm*1.9cm 10片
10 碘酒片 5*5CM 4片
11 镊子 12cm 1把
12 急救外包 20*14cm 1只  

TANGKOO

幫我訂一張藍色地蓆。

5該

CARMEN
OH...too late...我已在今日下午2點前訂左貨喇..下次先啦!!

訂左4張充氣地墊, 2張地蓆, 其餘凳子, 皂紙都冇貨呀!
鄧姑,
唔該下次落單請預我貨品:

1. 自动充氣地席2張 (藍,綠各一張)
2. 六孔牛津布一張 (橙色)
原帖由 鄧姑 於 2010-9-5 22:46 發表

好..張老師, 我幫你訂一張, 訂綠色好嗎? 我覺得幾靚.

而家訂此地蓆共4張, 仲有沒有其他朋友訂呢? 明天我會落單喇...

4張充氣地席;                                          
2盒皂紙;              ...

鄧姑:
麻煩你了, 綠色當然沒有問題.
不知九月十九日可以到取嗎? KAT將會來整月餅(會多帶一人來幫手), 屆時貨銀兩訖.
                                                                                              張日龍
原帖由 cheungyl 於 2010-9-6 21:55 發表

鄧姑:
麻煩你了, 綠色當然沒有問題.
不知九月十九日可以到取嗎? KAT將會來整月餅(會多帶一人來幫手), 屆時貨銀兩訖.
                                                                                  ...

今日所訂的貨明天應會送到我屋企喇...

物流訊息如下:

物流公司: 顺丰速运
物流编号: LP10090615588778
运单号码:  574251942756.   
物流跟踪:
2010-09-06 19:01:58 已取件
2010-09-06 19:11:03 快件到达宁波集散点
2010-09-06 19:24:38 快件离开宁波集散中心
2010-09-06 19:44:42 快件离开宁波集散点往香港

今個星期六下午3時前我會在荃灣地鐵站出現, 你有時間到來取貨嗎? 如不可以...那就等到19/9那天吧!