同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

聖誕賞雪之旅~~成都九寨溝峨眉佛光行∼∼ 滿 ∼∼

這是我們行程中的兩位導遊資料,

九寨溝的導遊
邵寧,電話13408373793

成都的導遊
權金蘭,電話13981737506
剛剛計算旅行數用, 資料如下:-
(1) 25/12, 廣州至九寨溝機票款: 總數--$23982元(人民幣)
(2) 28/12, 九寨至成都機票款: 總數--$18272元(人民幣)
(3) 31/12,成都回深圳機票款: 總數-- $15480元(人民幣)
(4) 全程住宿/旅遊巴/門票/環保車/導遊費等等費用: 總數-- $56,189元(人民幣)---這數是付與四川中旅的.
(5)  24/12晚, 住宿 + 旅遊巴往廣州: 總數--$5979元(人民幣)
總支出: $119,902元.
總收入: $5500元 X 21人 + $5000元 x 2人(因不上峨嵋減$500元/住宿+峨嵋門票) = 125500元

還剩餘: $125,500元 - $119,902元 = $5,598元

還未計共有10餐的餐費呀! 則大家慳d 食, 每餐食廿蚊好啦...

到時要夾d錢食飯....

浸溫泉/峨嵋的吊車,纜車/變臉門票等等...要自付喇...
原帖由 鄧姑 於 2010-12-22 13:58 發表
剛剛計算旅行數用, 資料如下:-
(1) 25/12, 廣州至九寨溝機票款: 總數--$23982元(人民幣)
(2) 28/12, 九寨至成都機票款: 總數--$18272元(人民幣)
(3) 31/12,成都回深圳機票款: 總數-- $15480元(人民幣)
(4) 全程住 ...

每餐食廿蚊.......
唔洗驚, 我識到一個O係大陸賣食物的廚師,每餐幾蚊,平靚正~~
到時介紹你識,佢叫"康師傅"~~~
原帖由 Raymond 於 2010-12-22 23:35 發表

每餐食廿蚊.......
唔洗驚, 我識到一個O係大陸賣食物的廚師,每餐幾蚊,平靚正~~
到時介紹你識,佢叫"康師傅"~~~   

好...等我帶埋 "入前丁丁" 去同你個 " 康師傅" 較量下先....
冇錢到時就捱麵包囉....天寒地凍..塊麵包肯定變 " 擲死狗 " 哈哈....真陰公囉...
其實我初初計數是有成萬蚊食飯架...點知後來發覺原來的數計算漏左24/12那日的租車及房租...所以得番咁少...真係唔好意思喇...
祝大家聖誕節快快樂樂...開開心心..

大除夕晚再見...

哈。。。大家好嗎..我們峨嵋九寨之旅已完結..現在在成都假日酒店hea....等車往機場.....晚上回來倒數迎接新年呀!

今次旅程玩得好開心...凍..有雪...但又唔太冷...總之非常開心啦....Bye...See you later....
回來了.....還有個多小時便到2011年...趕得及倒數....

今次行程很精彩....遲下整理好照片後給大家看.....

先祝大家新年快樂.....身體健康...開心迎接2011年...
睇住o的先

誰說冬天的九寨一無是處....沒景看...這幾天我們靜靜的閒遊九寨...欣賞她的美態...更發覺原來在白雪嵦嵦襯托下, 九寨繽紛色彩更令人陶醉...先看幾張....

這次行程很暢順, 看到的美景跟上兩次南嶺之旅及哈爾濱之旅又是另一番趣味, 感謝鄧姑的領導及同團的合作。
鄧姑
你買漏左既手信呀~ 入個網頁睇睇
http://search.taobao.com/search? ... ;s=0#J_FilterTabBar
原帖由 Raymond 於 2011-1-3 00:03 發表
鄧姑
你買漏左既手信呀~ 入個網頁睇睇
http://search.taobao.com/search? ... ;s=0#J_FilterTabBar

怕食物唔送喎....或者到時我用冰豆腐代替啦.....口感應該差不多掛....
嘩!真的好美啊!多謝分享。
等我今晚靜靜地寫今次行程先...仲有更多精彩相片排緊隊行出黎.....