同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

聖誕賞雪之旅~~成都九寨溝峨眉佛光行∼∼ 滿 ∼∼

原帖由 cheungyl 於 2010-10-21 23:44 發表
張日龍,Kat,張熙賢--三位!唔該.....

哈哈....張氏尾班車..就授埋你地玩...好呀! 東北友又聚頭喇...

剛與旅行社那邊傾..$3990元太貴了, 我要他將所有項目列出明細表給我們參詳下先....

最鐘意係可以在成都睇變臉把戲....哈...我變..變...變....
今次食團餐呀?
原帖由 Raymond 於 2010-10-21 23:58 發表
今次食團餐呀?

未知呀! 或者叫旅行社先俾張菜單黎睇睇先....
成都除了有變臉睇,還有頂燈....等等,多謝100元人仔。
原帖由 avuso 於 2010-10-22 00:12 發表
成都除了有變臉睇,還有頂燈....等等,多謝100元人仔。

你又唔黎...講咩呀!!!呀!!...
早前聯絡那間深圳旅行社價錢太貴了, 現在我直接找四川中旅社, 已有報價資料..

九寨天堂州際酒店旅行商議左一個很好的價錢, $550元/雙人房/晚(包早餐), 但有一要求是必須要在酒店內進食一次晚間自助餐($128元), 我選擇在25/12那晚食聖誕大餐, 好嗎? 其餘餐食不吃團餐, 自己到時點菜, 會嘗試食火鍋...四川菜, 但就要導遊給我們先訂位. 每餐預計約$50元/餐, 現時我們住的所有酒店都是包早餐的, 遊九溝時可能要自備午餐, 因溝內吃午餐的地點不多又唔好食又超貴, 不如食乾糧算了, 到時再決定啦...

九寨門票淡季每張$80元, 可進溝2次, 但在第一次進溝時辦手續, 收$20元手續費, 溝內觀光車每次$80元, 2日共$160元, 總數$260元, 相比平時單是門票已要$260/次, 不可連進溝2次, 總數要$600多平宜很多了.

旅行社建議我們住2晚峨嵋山, 最後那晚住成都鼓樓假日酒店(Holiday Inn), 可以去成都逛一些景點及去商場購物, 大家有何提議呢?

是次報價未計餐食 / 機票 / 部份索道等, 每人約$2400元, 與我計劃的價錢相約, 大家可參考附頁資料, 有問題請講我知, 團友有2位朋友在九溝後離隊返港, 我會再計算你們的價錢..

還有機票在這幾日我要訂票了, 大家有何問題請儘快告之, 以便安排....

九寨报价[1].doc (104.5 KB, 下載次數: 214)

還有成都那個變臉川劇, 大家有沒有興趣睇......買那個價錢好呢...或者我會問旅行社多些資料, 可否到時才決定....

~~~~  成都變臉川劇表演做好的地方叫做蜀風雅韻,這裡的VIP票價是260元/人(一到四排中間位置),甲等票200元/人(一到七排其他位置),乙等票160元/人(7-12排),特價票120元/人(最後兩排)~~~~

峨嵋山浸溫泉也太貴, 現旅行社會同酒店傾, 可否取一個優惠房客價....天寒地凍, 浸下溫泉又幾好的....
剛走去南航網望望....見廣州飛九寨溝有"快樂飛"平價票, 只係$520元...嘩..超抵呀!

嗱嗱臨即刻訂..點知原來而家快樂飛只接受國內人訂購, 港澳同胞不可以...南航真..真小家..

睇黎..我又要出橫手...睇下得唔得...
九寨峨嵋行現已到確定期, 我已與四川中旅社簽定合同及開始定機票了....合同 / 行程表 / 費用總支出表供大家參閱..

合  同

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

行  程

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

費用總支出

機票今日已開始訂購, 主要是南航的快樂飛票....今日訂左約10張, 還有一些待南航再有平價票再訂...現在可能經濟環境好喇,

以前南航每班機都有約15張平價快樂飛票的, 現在是每班機只得1-2張, 但又會隔幾日放幾張...真係要同佢鬥耐性...
又到收錢的時候了, 由於人民幣近期太浮動了, 為了不想在轉換計算上有編差, 所以是次旅程在港我預收的款項, 我也要收人民幣呀!!

預計這次費用機票連食宿所有費用約$5,500元人民幣, 請大家先付$3000元人民幣作為購買機票及定金, 餘款到達九寨溝後再付..

請大家在11月二十日前每人RMB$3000元, 入香港中國銀行 ( 人民幣戶口) , A/C NO. 0127 3592 0334 22   Tang Kwan Ying (鄧群英)

付款名單

1). Raymond x 2 --- ( rmb $3000元 x 2 = rmb $6,000元 )---已付款
2). 王婉平 x 4 ---  ( rmb $3000元 x 3 = rmb $12,000元 )---已付款
3). 冬冬 x 1 --- ( rmb $3000元 x 1 = rmb $3,000元 )----已付款
4). Rocky x 4 --- ( rmb $3000元 x 4 = rmb $12,000元 )---已付款
5). 范 棠 x 1 --- ( rmb $3000元 x 2 = rmb $3,000元 )---已付款
6) 阿 單 x 1--- ( rmb $3000元 x 1 = rmb $3,000元 )---已付款
7). 吳騰斗 x 2 --- ( rmb $3000元 x 2 = rmb $6,000元 )---已付款
8). 鄧姑 x 1--- ( rmb $3000元 x 1 = rmb $3,000元 )---已付款
9). 鄭倍倫 x 2 --- ( rmb $3000元 x 2 = rmb $6,000元 )---已付款
10). 張日龍 x 3--- ( rmb $3000元 x 3 = rmb $9,000元 )---已付款
11). 潘淑芬 x 1 = ( rmb $3000元 x 1 = rmb $3000元)---已付款
12). 朱時英 x 1 = (rmb $3000元 x 1 = rmb 3,000)---已付款

由於12月25日當天出發的飛機是早上9時起飛, 所以在12月24日晚我們便要在廣州住一晚,

我準備預定在白雲機場附近的南航明珠大酒店(4星級), $390元/晚/雙人房(包自助早餐),

酒店並有免費專車接送往機場, 翌日趕飛機就唔洗自己籌謀了...

廣州南航明珠大酒店位于廣州新白雲國際機場南區空港五路,地理位置優越,是中國南方航空股份有限公司嚴格按照星級標准投資興建的現代化大型商務酒店。

廣州南航明珠大酒店擁有總統套房、豪華商務套房等各類客房;多種別具風格的餐廳及酒吧,提供中式、法國、意大利及東南亞等多國美食;酒店場地充裕,設施完善,具有大、中、小多個會議室;酒店內的健身娛樂設施齊備,讓你在工作和商旅之余盡享休閒。酒店與侯機樓之間免費接送,盡享貴賓禮遇,經過嚴格專業訓練的全體員工熱情周到,彬彬有禮,處處給您以賓至如歸之感,是國內外旅游、會議、侯機樓賓客理想的下榻之處。 .

借問聲,
24/12 去廣州的安排如何??
原帖由 Raymond 於 2010-11-28 22:22 發表
借問聲,
24/12 去廣州的安排如何??

現在我訂車由深圳直達廣州白雲南航明珠酒店, 由於24日那天不是假期, 許多朋友都要上班(包括我自己都要下午4時才下課),

所以我想安排晚上7時正在深圳羅湖口岸關口集合, 然後乘車直往廣州酒店, 大家認為如何?

太好了, 還擔心24號洗唔洗請假~
謝謝鄧姑週詳安排~
那麼,晚飯會在廣州吃嗎?