同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

聖誕賞雪之旅~~成都九寨溝峨眉佛光行∼∼ 滿 ∼∼

Tang kao :

Today, I have paid in RMB$2,500.- to your account, pls. check it . Thanks

Auntie Cookie
原帖由 鄧姑 於 2010-12-16 11:54 發表
其實旅行許多費用我已預先繳付了, 為免在九寨大家才付餘數給我, 而我要帶著大批錢走來走去, 所以我想大家在出發前先將預計的$2500元人民幣存入我香港戶口,

請大家在12月21日前每人RMB$2500元, 入香港中國銀行 (  ...

鄧姑:
剛入了人仔2500到妳戶口,請查核。謝謝!

亞單

回復 109# 鄧姑 的帖子

各位團友,,好快出發啦.
山又高又凍,記得保重身體呀!重有就係當地零下幾度至零下廿幾度,所以記得(必須)帶足夠禦寒裝備呀!如果唔係有机會病咗無得出去玩,只可以自已留起酒店玩
剛入了人仔 $5650 (其中650係淘寶貨款)到妳戶口, 請查核。謝謝!

原帖由 Rocky 於 2010-12-20 16:51 發表
各位團友,,好快出發啦.
山又高又凍,記得保重身體呀!重有就係當地零下幾度至零下廿幾度,所以記得(必須)帶足夠禦寒裝備呀!如果唔係有机會病咗無得出去玩,只可以自已留起酒店玩

凍呀...聖誕唔凍點好玩....唔聽話個d 阿邊個呀咩都話唔洗帶..咩到話去到先買, 到時自己執生啦, 我地係唔會理你架, 俾過唔聽話的教訓你先..哼..哼...嬲得我丫...
原帖由 鄧姑 於 2010-12-20 18:03 發表

凍呀...聖誕唔凍點好玩....唔聽話個d 阿邊個呀咩都話唔洗帶..咩到話去到先買, 到時自己執生啦, 我地係唔會理你架, 俾過唔聽話的教訓你先..哼..哼...嬲得我丫...

你地個個舊年都去過東北,今次對你地黎講就小兒科啦~~
我已經好聽話ga la, 不過一聽到天氣咁凍, 我又好驚到時會唔夠暖......
我好驚呀......
I have deposited RMB2,500 to your A/C. Please check. TKS.
原帖由 Raymond 於 2010-12-20 22:40 發表

你地個個舊年都去過東北,今次對你地黎講就小兒科啦~~
我已經好聽話ga la, 不過一聽到天氣咁凍, 我又好驚到時會唔夠暖......
我好驚呀......

Raymond ..你好聽話..唔使擔心..我唔係話你, 我係話個d 話穿襪要著多個保鮮袋保暖都唔帶多對襪著, 又話唔買薑茶...最多帶舊薑去磨, 又話唔帶暖包.....唔帶暖水壺...唔著保暖褲...俾佢激死我..

唉...都係我自己緊張....到時佢最多咪冷病, 斷估唔會冷死... .

回復 128# Raymond 的帖子

Raymond, 最好帶定康鈣C,清熱酷,葡萄糖,傷風藥.......記得一定要帶保暖壼,薑茶....如果無帶就
原帖由 鄧姑 於 2010-12-21 12:21 發表

Raymond ..你好聽話..唔使擔心..我唔係話你, 我係話個d 話穿襪要著多個保鮮袋保暖都唔帶多對襪著, 又話唔買薑茶...最多帶舊薑去磨, 又話唔帶暖包.....唔帶暖水壺...唔著保暖褲...俾佢激死我..

唉...都係我自己 ...

反而好想知你講緊邊個......哈哈~~
anyway, 鄧姑你要睇住我呀~~~
原帖由 Raymond 於 2010-12-21 21:58 發表

多事幹....
原帖由 Raymond 於 2010-12-21 21:58 發表

大家互相照應啦....出得去玩, 最緊要大家開開心心啦....
上年在東北零下30多度時, 我每日出外時都會用一個暖包(可黏貼那種), 大大塊的一塊黏在件衫內的背脊位, 咁全日都會好暖的..再驚就放多2個在衣袋裡面...又會好暖..所以要帶多些暖包呀!

落雪唔會太凍, 反而在溶雪...又或在有風的地方....諗起上年長白山...登頂時又高又斜再加上有風...真係凍到牙關打震呀! 但事後又好回味那境況, 長白山天池美景至今也難忘...

不過...九寨應不會太凍...反而峨嵋金頂就會...勁呀....

鴨仔團...出發啦....大家一定要檢查證件呀!

24/12/2010(星期五), 下午5時在羅湖商業城丹桂軒酒樓內集合, 大家齊齊進食晚餐(自費的), 下午7時便要齊往火車站傍等我們預訂的旅遊巴.

我們是次往廣州是包了一部旅遊巴直往廣州南航明珠酒店的, 並不是乘火車...大家不要攪錯呀!

由於星期五下午我要返學至4時才放學, 所以會遲些到丹桂軒找你們, 屆時大家如有問題, 可找波子媽(王婉平)--9415 4480
是次旅行我們是找四川省中國旅行社籌辦的, 資料如下:

四川省中国旅行社 主角旅行
电话:+86-28-85580038  85562905
传真:+86-28-68595971
http://www.iTours.com.cn
mail:cd85580038@gmail.com
地址:成都市一环路南三段15号9楼

聯絡人: 王雪薇