同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

水舞間之澳門遊 (11月20日)~~ 滿 ~~

原帖由 socheung 於 2010-10-12 23:58 發表
注意關閘閉關時間,散場後可否及時過關。

拱北關是晚上12時關閘,水舞間8點開場至9時半散場,新濠天地門口有免費直通車往拱北關閘,應該趕得及過關的。。

適逢其會11月20/21是澳門格林披治大賽車的大日子,大家唔止睇水舞間,翌日仲可以睇埋賽車添,所以船票會好緊張,先前所講的優惠票($160元來回港澳),應該買到的機會會好微,而家張羅睇下邊度買船票會平d,還有是不是所有朋友都留宿玩兩日呢!要訂酒店喇。。

為免到時張羅撲船飛, 添生幫我地找到可即時出飛的團體票, 來回港澳每套$225元, 與市面比較已便宜了,

現決定訂20/11早上8:30分出發, 21/11晚上9時回港, 大家覺得如何, 還有誰人需要遲來或早走的, 也請告訴我, 以便安排, (最遲在下星期一)謝謝!!
姓  名
留    宿
20/11 (去程)
上午8:30分
21/11 (回程)
晚上9:00正
水舞間
座位編號
1), 朱式儀 x 2
¬
¬
¬
D104~ D105
2). 王婉平 x 4
¬
¬
¬
D106 ~ D109
3). 蕭慧華 x 5
¬
¬
¬
D110~D114
4). 李妙勤 x 3
¬
¬
¬
C105~C107
5). Carmen x 2
¬
¬
¬
D115~D116
6). 鄧群英 x 1
¬
¬
¬
A112
7). 潘淑芬 x 4
不留宿
¬
20/11晚上11時
C108~C111
8). 伍綺雯 x 1
不留宿
¬
20/11晚上11時
C112
9). 周妹 x 2
¬
¬
¬
C113~114
10). 蘇彰 x 2
¬
¬
¬
B104~B105
11). 鄧錦昌 x 3
¬
老婆&仔仔跟大隊
大昌乘10:30分船
¬
B106~B108
12). Raymond x 2
¬
¬
¬
B109~B110
13). 高輝 x 3
¬
¬
¬
B111~B113
14). 何奇遠 x 4
不留宿
¬
20/11晚上11時
A103~A106
15). 鄭倍倫 x 2
¬
¬
21/11下午3時正
A107~A108
16). 梁林 x 3

¬
梁林 / 陳秀蓮跟大隊
梁可瑩訂20/11下午3:30船票
¬
A109~A111

請大家表明意向, 是否跟大隊往返, 還是遲走或遲到達, 請大家儘快回覆, 以便安排船飛, 謝謝!!

¬

坐A / B兩行的, 請帶備雨衣, 或會濕身的..

編位次序是依報名先後次序排, 不便之處, 敬請原諒....
澳門行程大致安排如下:

20/11----早上8:30分集合乘搭金光飛航到澳門氹仔碼頭, 辦理出境手續後, 乘威尼斯免費車往北安區望德聖母灣大馬路四季酒店食中午自助餐(12:00~14:30), 食完餐往附近威尼斯...新濠天地或其他自由活動到處逛, 晚餐也是自由組合, 晚上7時30分前到達新濠天地觀看"水舞間", 約9:30分散場後乘新濠免費直通車往拱北關過關, 行到賓館分房後可一齊去食宵夜.

21/11----早上賓館內食早餐, 退房後過拱北往澳門再逛, 可乘車往主教山...參觀順風堂, 乘33號巴士去龍環葡韻, 在嘉模泳池落車後,行多幾步,參觀葡式的住宅博物館, 中午自由街頭小食, 餐後再往氹仔自由活動, 或到十月初五舊街逛, 或看澳門賽車, 6時齊往新馬路議事亭前地11號信德堡3樓, 好運燒烤葡國餐廳吃葡國餐, 餐後買手信後乘晚上九時船回港.
香港的四季酒店食個Buffet要$800幾, 太貴食唔起, 就去澳門四季食啦....Lunch Buffet @$288 + 10%=$317, 剛打電話去同個酒店餐廳經理傾, 佢話可以給我們一個優惠, 10位送一位, 折實每位約$285元(包加一), 我已訂了42位喇....

自由選擇, 大家認為唔想食太飽, 或想食其他特色, 可自行決定, 預先話我知..餐後約時間地點匯合也可.
總結:--

20/11晚上拱北入住賓館~~

酒店名称是:拱北宾馆;
     2、酒店地址是:珠海市香洲区拱北水湾路21号(关口过去走路约7分钟,准四星级);
     3、酒店价格是:180元/间/晚(双人房,含双人早餐)

共30人留宿, 已訂15間房

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

20/11船票資料:
上午乘金光船往澳門氹仔碼頭, 9:30分船票(41張), 10:30分船票(1張--大昌), 下午3:30分船票(1張---梁可瑩),
晚上11:00夜船回港共13張票---何遠 x 4, 王婉平 x 4, 潘淑芬 x 4, 伍綺雯 x 1
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21/11船票資料:

下午3:00時船票(2張---鄭倍倫 x 2)
晚上9:00時船票 (共28張)

團體票來回港澳$225元/套

最新消息..添生昨日已幫我地買左20/11~21/11的來回船票喇......唔該晒添生...

又係收錢的時候喇...
收錢喇....暫收每人HK$850元 ( 包來回港澳船票$225元, 四季酒店20/11中午自助餐$283元, 水舞間門票$342元),

其餘各餐食 / 交通費自費, 拱北賓館$180元人民幣/晚, 則每人$90元, 請每人自備人民幣交房租, 否則到時留係賓館抵押啦...冇人幫你架...記住帶人民幣俾房租呀!!

請於11月5日前交款於下列戶口, 匯豐銀行( HSBC ) A/C NO. 126-819036-833 Tang Kwan Ying

交款名單及款項

1). 朱式儀 x 2 ($850元 x 2 = $1700元)---已付款
2). 王婉平 x 4 ($850 元 x 4 = $3400元)---已付款

3). 蕭慧華 x 5 ($850 元 x 5 = $4250元)---已付款
4). 李妙勤 x 3 ($850 元 x 3 = $2550元 )---已付款
5). 李國興 x 2 ($850元 x 2 = $1700元)---已付款
6). 鄧群英 x 1 ( $850 元 x 1 = $850元)---已付款
7). 潘淑芬 x 4 ($850 元 x 4 = $3400元)---已付款
8). 伍綺雯 x 1 ($850 元 x 1 = $850元)
9). 周妹 x 2   ($850元 x 2 = $1700元)
10). 蘇彰 x 2 ($850元 x 2 = $1700元)---已付款
13). 鄧錦昌 x 3 ($850 元 x 3 = $2550元)----已付款
14)Raymond x 2 ($850元 x 2 = $1700元)---已付款
15)高輝 x 3 ($850 元 x 3 = $2550元) ---已付款
16)何奇遠 x 4 ($850 元 x 4 = $3400元)---已付款
17)  鄭倍倫 x 2 ($850元 x 2 = $1700元 )
18)梁林 x 3 ($850元x 2 = $1700元 + $576元 = $2267元)---已付款.

收唔齊錢...點過大海呢....
原帖由 媽粉marvin 於 2010-11-5 01:10 發表
我想知道走既時候要去邊個碼頭, 因為我21我約左我個馬膠frd見面, 要就時間. thx

林雋樂

Hi...林雋樂, 20/11 及21/11兩日來回港澳我們都是乘搭金光飛航, 香港上船地點是信德中心, 澳門上落船的地點都是氹仔碼頭..
澳門行出發啦.....

集合日期: 2010年11月20日(星期六)
集合時間: 上午8時30分(逾時不候)
集合地點: 上環信德中心港澳碼頭往澳門入境處等

攜帶物品: 有效及不逾期的香港身份證,  回鄉證(不留宿的可以不帶回鄉證), 替換衣物...人民幣(拱北房租)...其他自己有需要的物品...(赌場博殺費自備)

請大家準時集合, 因上船前還要經出境處驗證, 排隊需時, 所以大家不要遲到, 還要食早餐, 以免暈船浪...
珠海住宿房間分配

1). 朱式儀 / 劉育培
2). Vera / Rocky
3). Hebe / 星仔
4). Rocky 姐 / 鄧群英
5). 李妙勤 / 林齊桂
6). 林雋樂 / 高銘謙
7). 高輝 / 高輝太
8). 李國興 / 梁惠秋
9). 周妹 x 2   
10). 蘇彰 / 馮翠綿
11). 鄧錦昌太 / 仔仔
12). 鄧錦昌 / 梁林
13). 陳秀蓮 / 梁可瑩
14). Raymond爹 & 媽   
15)  鄭倍倫 / 陳華珠

珠海住宿共15間房, 以上安排大家如有問題, 商議後可互調的

拱北宾馆入住信息:
                     入住日期:11月20日
                     退房日期:11月21日
                     房间数量:15间1晚
                     房间类型:标准间
                     入住方式:报“深圳行知天下国际旅行社”办理入住。
                     宾馆地址:珠海市香洲区拱北水湾路21号  电话:(0756)8886833

很開心的旅程...相片及點滴稍後奉上.....