同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 6130|回復: 14
打印 上一主題 下一主題

08遠足第一炮~~~~勇搗大刀刃畫眉山(2008/1/06)

路程簡介: 從林錦公路的嘉道理農場對面登山,攀越大刀刃山脊,俯瞰林村平原, 走向北面的畫眉山, 循蝴蝶徑走到粉嶺火車站.

日期: 2008年1月6日 (星期日)
集合時間: 上午九時正
集合地點: 大埔墟火車站售票處
回程: 約 4:00pm 粉嶺火車站
路程: 10KM
步行時間: ~4.5 hr
難度4.00 ★★★★
領隊: 鄧姑

行程特色: 上山斜路頗費力, 大刀刃險在陣風勁足, 連走幾個山頭 (大刀刃, 北大刀刃...畫眉山)當走至畫眉山頂必雙腳乏力, 開始放慢腳步, 回程時路途較遠,慢走為佳,此路線為挑戰自我的最佳考驗.

~~ 預充足糧水及豐富後備乾糧..沿途冇補給

其他: 帽, 防曬用品, 風褸, 毛巾, 水果, 零食, 電筒, 行山杖, 地圖, 指南針, 急救藥品, 手提電話
.. ...

感冒左兩日...希望明日能行上大刀刃啦...大家要就就我呀...
明天見...9:00時正大埔墟火車站售票處等...
集合後乘64K在嘉道理農場下車....
原帖由 吳騰斗 於 2008-1-5 17:36 發表
你不要感冒,病,同社活動,復興靠你,和已經收了旅費

咁誇張...病下都唔得..>>>>少少苦楚等於激勵...千山我地行..不必驚恐...<<<<<<

莫再悲~~莫再傷~~遇到悲哀休誇張, 誰亦要經風雨浪, 誰...哎呀... 好辛苦..早d訓先....

今曰真抱歉...因昨晚突然又發燒腹瀉...所以今日偷懶..未能同大家一齊搗大刀刃..你地玩得開心嘛~~~
有人打小報告話我知, 前日有人越過大刀刃後, 便抄小路落山, 諗住行快d兼冇咁辛苦, 怎知途中誤搗入和記.... 要不斷打擾睡夢中的老人家...嚇C人呀 ...有人回來後攪到成晚訓唔著...
呢個故事教訓你地...都係行正路好~~~
原帖由 aacheng 於 2008-1-9 22:21 發表
To all participants of 08遠足第一炮,

We have 2 draws of 8 number Mark Six at @HK$140 and 1 draw get the dividend of HK$200 (HK$20 X 10, @ 3 numbers).
What will the arrangement for this HK$200.:vi ...

原帖由 Cora 於 2008-1-12 19:16 發表
Suggest to put the bonus to Akin's fund for charity use.. of course continue to try our luck and get more bonus in 2008... Kong Chiu

OH...CORA...How are you...