同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

雲南賞花之旅~~14/5--26/5(13天)

原帖由 wendychun 於 2011-6-22 23:37 發表
影片X2
http://www.youtube.com/watch?v=dYbQtCXOv_s
http://www.youtube.com/watch?v=8p-CC_bdj2Q

thanks Wendy 看完這兩個video, 真係更回味這次旅程,

這次亦是我辦的自由行中最好玩的一個,團友也是最融洽的一群,

多謝大家的參與,亦多謝大家帶給我無限的回憶。。

回復 166# 鄧姑 的帖子

看完D video, 真係好想時光倒流, 再去回味一番!
現在又再努力工作十一個月, 儲到錢, 明年又可以放假, 到時鄧小姐唔知會辨mud野團比我地去玩呢?
再次多謝鄧小姐為我們安排這樣好的行程, 又沿途照顧和打點一切, 為我們煮早餐.........太多太多, too touching, no words can express our thankfulness!
能認識你們每一個都是上天的安排, nice to know you all, 與大家一齊真是好好玩, 使旅途一增加了很多歡樂.
多謝大家D相和video!
終於發掘到post photos 的方法

溫泉

溫泉

在溫泉旁ZZZ的小豬

在溫泉旁ZZZ的小豬

藏居內客廳

藏居內客廳

司机遲到,好興

司机遲到,好興

回復 167# linda 的帖子

說得對. 回來都成個月, 但還是浸淫在那段美好時光褢. 除了要多謝鄧姑之外, 還要多謝上天的
安排. 就算再辦另一個旅行團, 都不會再是同樣的朋友. 如果能夠相約每年都去旅行聚一聚就PERFECT啦!

回復 171# 全賴有你 的帖子

we are now 12:25 am, just wanted to reply some email and take a last peek to see if there's any new photos..........looking forward to see you again next year!

Have to go sleep now. Sweet dreams!

回復 166# 鄧姑 的帖子

Wendy 的香格理拉港人演唱會的現場轉播好精彩。

我希望遲吓都可以post 些相。
去過那麼多的旅行中,正如全賴有你說得對,今次的旅程,十分難忘和足以回味,希望下次鄧姑都預埋我,有緣再一齊去闖,長氣再說一次,謝謝鄧姑,祝願各團友,have a nice day!

回復 173# Kenneth 的帖子

唔好遲下啦!
快D啦!
係呀, 當記憶體消失就無左嗰種興奮心情. 呢篇網業就唔再有人上黎睇.
快啦. 等緊你, 阿Ken.
原帖由 linda 於 2011-6-23 00:59 發表
看完D video, 真係好想時光倒流, 再去回味一番!
現在又再努力工作十一個月, 儲到錢, 明年又可以放假, 到時鄧小姐唔知會辨mud野團比我地去玩呢?
再次多謝鄧小姐為我們安排這樣好的行程, 又沿途照顧和打點一切, 為我 ...

原帖由 全賴有你 於 2011-6-23 11:39 發表
說得對. 回來都成個月, 但還是浸淫在那段美好時光褢. 除了要多謝鄧姑之外, 還要多謝上天的
安排. 就算再辦另一個旅行團, 都不會再是同樣的朋友. 如果能夠相約每年都去旅行聚一聚就PERFECT啦!

原帖由 何富儀 於 2011-6-23 18:25 發表
去過那麼多的旅行中,正如全賴有你說得對,今次的旅程,十分難忘和足以回味,希望下次鄧姑都預埋我,有緣再一齊去闖,長氣再說一次,謝謝鄧姑,祝願各團友,have a nice day!

~~~~ 感動ING
今日翻睇左幾次上海灘的video, 覺得好好笑, 其實那賣唱者係唔識廣東話的, 叫佢唱廣東歌真係有難度, 我發覺成首歌都係我地帶著唱...

由其是阿ken及劉文, 佢兩個真係唱得好落力, 所以那$10蚊點唱錢應該給予他們倆個才真...哈哈...
~~~  遲來的一些回憶點滴  ~~~

5月14日~~~ 在晴朗的一天出發, 大家都準時集合...一切順利, 只是在深圳灣過關時...阿ken及美寶的護照要貴賓招待, 足足等了一個多小時還未出關...到最後趕去機場時又塞車...嘩...到達深圳寶安機場距離起飛只有三十分鐘...差d唔俾入閘添...吉人天相, 趕到..我差d心臟病發呀! 到了成都機場找司機來接.....我在電話不停叫....喂.喂..司傅, 你在那呀 ! 那邊又說....我在呀! 你又在那呀! ....傾左2分鐘才發現與我對話的司傅在我身背後, 超級攪笑...
是晚隱居上里古鎮...為的是明天要趕路往丹巴....上里古鎮只是一個平平無奇的小鎮...$80/人包住宿..早/午餐..但係一切也麻麻...這晚我冇水沖涼呀...呀....

5月15日~~~ 丹巴...雅安...八美..甲居藏寨

晨早起程..5月天是川西的春天...沿途青蔥一片綠, 甚養眼..有金黃已熟透的青棵田..小麥...又越過危聳的岩壁路....四驅車在路上奔奔走走..中午時我們還身上單衣一件, 怎料...越過3千多呎後..在高山上...下雪了...嘩嘩..凍呀!