同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

雲南賞花之旅~~14/5--26/5(13天)

這裡真的很寧靜...很美呀! 白雪嶝嶝的神山包圍著, 你有一種很祥和的感覺...但由於在海拔4300的關係, 再加上我地食糧不足, 很肚餓又冇氣,

所以我和Mabel決定放棄登上100米外的五色海, 由阿單及阿ken幫我地完成使命...下山了...騎著馬...踱步慢慢行...

完成任務很開心...但下山後...興奮過後卻疲憊到差點休克, 什麼也不想做...大隊齊齊趕車回稻城....這夜我們去喝老鴨湯, 很鮮美...

晚餐後沒有去亞丁的其中一位團友對我們說....我的眼睛有問題呀! 這幾天看事物不清, 現在有一隻眼更看不見面前物件....

嘩..咁嚴重..大件事..嗱嗱臨立即同這位團友到醫院, 經檢查後原來高山症再加上血壓高, 影響眼壓至看不清物件...經吸氧一小時..再食一些降壓藥..這團友已經冇事喇...原來高山症是會影響到眼睇唔到野的..

在此多謝王偉帶這位團友到醫院睇醫生, 感謝...
雖然我地去不到牛奶海,多謝相片帶動眼睛遊歷,猶如親身經歷,讚讚!!!
鄧姑,你收到余柳的申請嗎?
原帖由 何富儀 於 2011-7-4 23:26 發表
雖然我地去不到牛奶海,多謝相片帶動眼睛遊歷,猶如親身經歷,讚讚!!!

係呀..牛奶海那處的環境真的很美! 猶如世外桃源般, 完全不受污染....這裡全年只有4份一時間可上山....天朗氣清更難得一見, 我覺得我地好好彩喇....
原帖由 何富儀 於 2011-7-4 23:30 發表
鄧姑,你收到余柳的申請嗎?

呀...收到了..冇問題呀! 佢可以用佢的資料登入上網喇......唔記得覆佢添....
油雞暫停發售.....雞主要尋夢去...拜...
多謝呀富同埋呀wen既幫忙,我終於可以登入黎睇相啦!!
雖然我地無去到牛奶海,但睇倒d相都覺得真係好靚同埋好舒服呀!

回復 323# yulau 的帖子

同感!同感!
希望有一日, 還有一口氣時能再嘗試去!

回復 282# 鄧姑 的帖子

八美不是那"擦鞋机"的飯店, 鄉城才是有"擦鞋机", 窗外有一棵山楂樹, 個個去影相, 記得嗎?
加張相添啦!

有擦鞋机的飯店

有擦鞋机的飯店

鄉城

鄉城
原帖由 全賴有你 於 2011-7-4 11:39 發表
只驛馬係咪甩左繩呀? 失蹤咁耐既?

繩?邊樹有繩?
我去左印度洋送信,順便試下D海水有幾鹹。
原帖由 鄧姑 於 2011-7-4 19:03 發表

你回來喇,好玩嗎?

星期日下午返到香港,在我而言,每次外遊都是好玩的!
原帖由 linda 於 2011-7-6 01:03 發表
八美不是那"擦鞋机"的飯店, 鄉城才是有"擦鞋机", 窗外有一棵山楂樹, 個個去影相, 記得嗎?

咦...我記錯..?? 係呀! 個度有棵山楂樹, 個個走去影相添....

回復 327# 銀河驛馬 的帖子

仲有無信要送? 等我黎啦! 你直情爽呀. 鄧社長應該唔介意你開一個新topic, post D靚相喎.
雲南網頁就快完啦!