同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

雲南賞花之旅~~14/5--26/5(13天)

繼續from第三晚:

鑫康珠洒店

鑫康珠洒店

第四天: 壞車在等修理, 先醫肚啦!

第四天: 壞車在等修理, 先醫肚啦!

你地記得餐館名字嗎?

你地記得餐館名字嗎?

餐館廚師professional look!

餐館廚師professional look!

美麗的waitress!

美麗的waitress!

車子修理好, 終於到達第四晚住宿之處!

車子修理好, 終於到達第四晚住宿之處!

新建的wing

新建的wing

舊wing

舊wing

回復 361# linda 的帖子

最頭一張相片應該是最後的, 在第四天那晚的旅館, 很整潔的房間, 熱水充足, 巳兩晚無洗白白, 去到第一件事就係沖返個熱水涼先, 好舒服呀!
這間可算是沿途的5 star hotel 吧!
又繼續啦! 做個旅館選舉吧, 一星到五星, 請投票啦!

第五晚, 亞丁的旅店

第五晚, 亞丁的旅店

亞丁旅店有名的嗎

亞丁旅店有名的嗎

設施吾錯嫁, 有洗衣机添

設施吾錯嫁, 有洗衣机添

第六晚又回到稻城

第六晚又回到稻城

第六晚的美食

第六晚的美食

好補呀!

好補呀!

好味呀!

好味呀!

回復 363# linda 的帖子

又係最後一張相走左去最頭一張!
鴨湯好味道,
原帖由 wendychun 於 2011-7-14 22:16 發表

仲咩BYE BYE呀???
唔係仲有遊記下半部咩??

傻啦...點會咁快bye-bye..冇下文丫..

但這排真的好攰...工作一單接一單...完全冇得停, 再加上下學期我轉擋去左另一間U, 所以仲多左野要準備的....得啦...我會好快埋位的...

回復 363# linda 的帖子

唉, 影得我唔靚就唔好post出黎啦, 阿珊. 哈哈...
我有朋友問我點解窮得咁凄涼要11個人瞓一間鐵皮屋, 我話暖D嘛, 啊啊.......

回復 367# 全賴有你 的帖子

咁樣先夠自然嗎!

回復 368# 全賴有你 的帖子

就係咁先至回味無窮! :D
繼續行程啦!
第七天, 時間過得多快.

I can finally get the pictures posted in the right order, but all the descriptions are gone!

picture#1: 第七天午餐在鄉城
picture#2: 順便擦擦對鞋啦
picture#3: 到得榮啦
picture#4: 依間旅館好吾好呢
picture#5: 視察!視察!亞Ken去啦!條走廊都幾乾淨
picture#6: 點解有條梅葉咁樣的毛巾在洗手盆旁邊
picture#7: D blanket cover 有無洗嫁! 太陽能乾洗, 環保呀!

A YouTube with a 藏歌 ”Where are you ?”

定在制作中。我已經得到歌者的版權批準,可以用來作Slideshow 的伴奏。曉著吧。
Coming soon.

回復 372# linda 的帖子

視察!視察! ??
我在亞丁去視察那些房間是演戲。給鄧太姐支持。因為他們以為我們太容易收貨。我不是甚麼都要check架。

回復 373# Kenneth 的帖子

萬分期待!
where are you 你可否 sent 給我
linda_w_s_lau@hotmail.com