同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

雲南賞花之旅~~14/5--26/5(13天)

回想在飛來寺那間酒店就真係要列入黑名單. 本來位置十分好, 向住梅里雪山, 但無電無熱水, 我就係那晚冷親, 半夜覺得唔舒服, 想起身搵藥, 點知黑摸下又撞到個頭, 去廁所都好似耍盲雞, 嗰日係梅里往事食早餐都不在狀態. 好在食左粒強力必理痛先無事, 全程唯一憾事

回復 394# Kenneth 的帖子

Thank you very much for producing this video. It is a very good song.
The girl in the photo below, is she the one you are looking for?

回復 399# 鄧姑 的帖子

我兩種自由行都喜愛. 去旅行要講天氣, 運氣和同行既人0岩唔0岩聲氣, 缺一不可. 如果今次個天唔幫我地, 成日落大雨都係唔好玩, 影響心情. 緦括來說都係一個很好既安排. 令我人生褢留下一頁美好的回憶.

回復 402# linda 的帖子

好回味那一日既早餐, 如果自己係屋企食又無咁enjoy喎。 鄧姑為我地煎雞蛋夾麵包. 佢真係好似阿媽. 早一晚又煲糖水. 我地呢D真正阿媽都無做咁多野. 所以去旅行有鄧姑舒服好多!

回復 401# linda 的帖子

Linda, 仲有記唔記得係我地間房食鴨嗰晚, 真係好高興呀. 雖然間房好細, 好多人都無得坐. 但大家都唔介意. 鄧姑送私伙普洱茶, 加上我地包花生, 食得津津有味.那晚是大家最close, 真係好想叫你地唔好咁快走, 無奈第二朝要早起趕路. 你地走左後, 我地間房成地花生衣呀, 好彩唔洗我掃咋, 哈哈.........

回復 417# 鄧姑 的帖子

勞碌大半生, 儲存既錢到最後雙手俸獻比醫生. 做人真無奈. 唔知個醫生有無同人講清楚, 做手術都係得半年. 咁有咩分別?
只係兩星期就太急速, 好多事都做唔切.但都係死路一條. 無謂受苦.
不過你好有情有義, 讚!

回復 420# Kenneth 的帖子

Absolutely agree with you. 除了知足及感恩.多些幫助一些有需要既人.
自己開心, 他人得益. 令人生有意義. 去到盡頭時唔好咁多遺憾.

咦,這篇講雲南之旅, 我地而家講緊咩?????

回復 422# linda 的帖子

好, 講D開心既. 兩個幾月啦, 似乎無之前咁興奮. 而家等待下次旅行
開一篇新頁再講過.

回復 424# linda 的帖子

嘩, 好呀. 不過墨西哥治安不太好. 小心D, 最好集體行動. Company event ? 你有返工嗎?
記得拍些照片同大家分享呀. 墨西哥風景幾靚嫁. 下次旅行無idea. 睇下鄧姑有咩安排.
我地或者10月去尼泊爾, 未定既, 睇下個荷包有無錢先. 哈哈....

你有無收到我給你既電鄱? sent條link比你睇/聽一些舊歌? 我怕去了垃圾桶!

回復 429# linda 的帖子

我以為你會知道. 因為阿Ken有回覆all, 你見到佢個電郵地址應該大家認識既.
有無掉落垃圾桶呀?

回復 431# 銀河驛馬 的帖子

雖然心情已無之前咁興奮, 但睇番相又可以勾起回憶.
多謝你費神及時間帶給我們眼睛享受.

回復 431# 銀河驛馬 的帖子

斯里蘭卡的相有無得睇?

回復 435# 鄧姑 的帖子

Got it, thank you!