同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

雲南賞花之旅~~14/5--26/5(13天)

潮流興玩偷拍.....等我先放出來先啦----> 以下相片from 全賴有你...

難兄難弟~~~~ 難捨難離.....

你俾餅餅我食....我就俾你影相.....

Yeah....有餅餅食....擺埋姿態都得呀!

搵埋個friend 黎, 齊齊擺款影相啦....

牛牛乖乖.....唔好yuk....我幫妳影張靚相呀

哼..哼...影我..大膽...

十一男女..共處一室, 共渡一夜....嘩..嘩...

邊個起身唔執床...

密切留意, 明天日誌.....

要睡了....
原帖由 全賴有你 於 2011-6-22 10:11 發表
Wendy, 問下鄧姑點upload video? 係咪酒吧果晚唱歌?

多謝Wendy post咁多靚相, 這個網較落後, 是不可以upload video 的, 只可以擺上Youtube, 然後放條Link 上黎俾大家睇的....
原帖由 wendychun 於 2011-6-22 23:37 發表
影片X2
http://www.youtube.com/watch?v=dYbQtCXOv_s
http://www.youtube.com/watch?v=8p-CC_bdj2Q

thanks Wendy 看完這兩個video, 真係更回味這次旅程,

這次亦是我辦的自由行中最好玩的一個,團友也是最融洽的一群,

多謝大家的參與,亦多謝大家帶給我無限的回憶。。
原帖由 linda 於 2011-6-23 00:59 發表
看完D video, 真係好想時光倒流, 再去回味一番!
現在又再努力工作十一個月, 儲到錢, 明年又可以放假, 到時鄧小姐唔知會辨mud野團比我地去玩呢?
再次多謝鄧小姐為我們安排這樣好的行程, 又沿途照顧和打點一切, 為我 ...

原帖由 全賴有你 於 2011-6-23 11:39 發表
說得對. 回來都成個月, 但還是浸淫在那段美好時光褢. 除了要多謝鄧姑之外, 還要多謝上天的
安排. 就算再辦另一個旅行團, 都不會再是同樣的朋友. 如果能夠相約每年都去旅行聚一聚就PERFECT啦!

原帖由 何富儀 於 2011-6-23 18:25 發表
去過那麼多的旅行中,正如全賴有你說得對,今次的旅程,十分難忘和足以回味,希望下次鄧姑都預埋我,有緣再一齊去闖,長氣再說一次,謝謝鄧姑,祝願各團友,have a nice day!

~~~~ 感動ING
今日翻睇左幾次上海灘的video, 覺得好好笑, 其實那賣唱者係唔識廣東話的, 叫佢唱廣東歌真係有難度, 我發覺成首歌都係我地帶著唱...

由其是阿ken及劉文, 佢兩個真係唱得好落力, 所以那$10蚊點唱錢應該給予他們倆個才真...哈哈...
~~~  遲來的一些回憶點滴  ~~~

5月14日~~~ 在晴朗的一天出發, 大家都準時集合...一切順利, 只是在深圳灣過關時...阿ken及美寶的護照要貴賓招待, 足足等了一個多小時還未出關...到最後趕去機場時又塞車...嘩...到達深圳寶安機場距離起飛只有三十分鐘...差d唔俾入閘添...吉人天相, 趕到..我差d心臟病發呀! 到了成都機場找司機來接.....我在電話不停叫....喂.喂..司傅, 你在那呀 ! 那邊又說....我在呀! 你又在那呀! ....傾左2分鐘才發現與我對話的司傅在我身背後, 超級攪笑...
是晚隱居上里古鎮...為的是明天要趕路往丹巴....上里古鎮只是一個平平無奇的小鎮...$80/人包住宿..早/午餐..但係一切也麻麻...這晚我冇水沖涼呀...呀....

5月15日~~~ 丹巴...雅安...八美..甲居藏寨

晨早起程..5月天是川西的春天...沿途青蔥一片綠, 甚養眼..有金黃已熟透的青棵田..小麥...又越過危聳的岩壁路....四驅車在路上奔奔走走..中午時我們還身上單衣一件, 怎料...越過3千多呎後..在高山上...下雪了...嘩嘩..凍呀!