同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Ah_Chai
打印 上一主題 下一主題

野營來了!

原帖由 Ah_Chai 於 2011-2-26 10:25 發表
3月12及13日
西貢露營+營藝重温
詳情下週補上

睇標題...以為野狼來了...
冇營又唔型.....點好呢??
雖然今次只是寥寥的7個人參加, 但大家都很認真的再次重溫營藝, 爐具, 繩結...

亦有朋友提議以後每個月同社都辦一次2日1晚的野營, 好....我贊成...因經過今次後, 覺得好好玩...
原帖由 alice 於 2011-3-14 10:54 發表
聽聞有廣島蠔…安格斯牛扒… 咁… 係唔係每次 "每個月同社都辦一次2日1晚的野營" 都一樣先?

點止呀! 下次仲有鵝肝...香草羊胺...超甜有機菜.....哈哈...你黎啦...幾好玩架
昨日我還遇到平生第一次見到咁大條蛇呀! 在我前行約10步前, 有一條粗如手臂..好長的黑色大蛇正在樹蔭下曬太陽,

我第一次感到驚到腳軟的感覺, 停在係度唔識反應....後來那蛇可能也感到我存在, 緩緩的走入旁邊那蛇洞內,

嘿..嘿...我知道你住係邊喇....

原帖由 alice 於 2011-3-14 14:17 發表
即係唔過夜有冇得食先…  

靜靜話你知, 阿齊又買左靚營幕呀! 你唔黎訓下開張, 好浪費喎! 夜晚食有氣氛d....
原帖由 karen 於 2011-3-18 21:25 發表
支持阿志戒煙~

鄧姑,想睇大蛇相~

我只記得當時我腳震震, 用手掩著個口....不停對自己講..." 好驚呀! 好驚呀! " 邊有手去影相, 再者..我驚我yuk..佢又yuk...咪死...

後來我同阿齊講話見到大蛇呀! 跟著阿齊走左去四圍搵, 佢話都見到另一條..係啡色的..又係大蛇..唔知阿齊有冇影相.....白石橋真係好多蛇呀!