同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑

手工皂研習工作坊 ~~ 加開新班~~ 已滿

鄧姑, d人膚淺, 唔好理佢地~~
原帖由 鄧姑 於 2011-8-13 22:36 發表
手工皂所有材料我都是在這台灣網訂購的, 大家如想訂材料請直接往這網訂購.

http://www.nio-trade.com/taiwanprice.htm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

從來我都說是自學的, 而 ...

我唔知發生咩事,但相信唔簡單......

我同意鄧姑所講「這是義務的」!

自己知道有咩正野,之後同朋友一齊去分享,我覺得是一件正常 / 好「讚」的事。
當然,有時朋友不領情,仲會出言指指點點,都會覺得好無奈!

鄧姑唔好嬲,會傷身!
唔好灰心!支持你!

鄧姑請不要動氣!我還有許多嘢要跟妳学的。是誰 gum yaik 口多多呀?
心灰之餘也像當頭棒渴反省一下自己,以後也不要強出頭,咪以為自己好叻呀!

原來有人會覺得你冇用,教得唔清唔楚的。
我會檢討的。
多謝你地幾個的支持。。
無私的分享是最難得的,欣賞也來不及呢。成品真係好正,可唔可以買?要我自已做我恐怕有點吃力,你地好得呀。
原帖由 鄧姑 於 13-8-2011 22:36 發表
手工皂所有材料我都是在這台灣網訂購的, 大家如想訂材料請直接往這網訂購.

http://www.nio-trade.com/taiwanprice.htm

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

從來我都說是自學的, 而 ...

發生咩事 ?  

鄧姑教手工皂, 是經我不段邀請才撥出時間加開新班, 義務不單止, 上課時我算一算材料成本, 才知她要虧本.
說過請你吃飯補數, 再約時間 !   

菩提本無樹  明鏡亦非臺  本來無一物 何處惹塵埃
回復 75# 鄧姑

我上個聖誕節好即興同埋好 hea 咁去左台灣,去到唔知有咩好做的時候,俾我諗到去呢間野睇下,我個時仲想親自去睇下個吐司模,考慮會否 hand carry 一個回香港... 不過見地址係台中,為免時間趕,我最後都係無去台中... 我發覺台北都有買手工藝材料的店舖/ 街道,但我唔覺有造手工皂的,或者可能我唔識搵啩...