同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑

40周年紀念之新春團拜~~金鼠行大運(2008/02/24)已滿

因為很久沒有登入同社咖啡室,不知情况如何,可否告知最新消息?
原帖由 Jackho 於 2008-2-16 18:56 發表
因為很久沒有登入同社咖啡室,不知情况如何,可否告知最新消息?

阿jack, 你想知咩最新消息呢...

24/2新春行大運如期舉行, 你仲未答我你報幾多位呀...
南嶺退款, 我仲未過數俾你呀, 因病左幾日..好唔妥...星期一先過數給你...好嗎???
韶關退款我仲未收到...
退款不用急,我今日會確定人數,因我月尾去馬拉做事,所以都忙於準備,sorry
我合共4人,可在韶關旅費扣除今次費用。Tks!
本星期日金鼠行大運行程表....大家可自行列印

8:30---- 8:45         九龍塘森麻實道理想酒店集合, 乘旅遊巴出發..( 冠中旅遊巴)

9:30----11:00        參觀粉嶺龍躍頭古蹟徑, 了解古老圍村的居住狀況

11:00----11:15         乘旅遊巴往大埔嘉道理農場

11:30 ---13:00        參觀嘉道理農場, 園內奇花異卉,珍禽飛獸都是值得參觀的.

13.00---13:30        乘車往元朗大榮華酒樓午膳

13:30 --- 14:30        大榮華酒樓午膳..(由於午膳時間稍遲, 所以大家早餐食飽d..)

14:30 ---16:30        乘車及參觀屏山文物徑, 了解鄧氏家族在區內的發展

16:30 --- 17:00        乘車返回九龍塘散隊
午膳於元朗大榮華酒樓, 大家請依席數入席:

第一席: 林齊桂 x 12
第二席: 林齊桂 x 6, Jack x 4, 潘淑芬 x 2
第三席: 劉育培 x 7, 王婉平 x 5
第四席: 陳偉雄 x 7, 梁林 x 2, 蘇伯彰 x 2
第五席: 陳愛瓊 x 4, 柯潔貞 x 4, 高輝 x 2, 鄧群英 x 1
這次旅遊費用, 每人$148元,將於當日旅遊巴上繳交, 請大家自備費項...

(1) 林齊桂 x 18 ($148 x 18 = $2664)
(2) 鄧姑 x 1 ($148 x 1 = $148)
(3) 王婉平 x 5 ($148 x 5 = $740)
(4) 劉育培 x 7 ($148 x 7 = $1036)
(5) 陳愛瓊 x 4 ($148 x 4 = $592)
(6) 高輝 x 2 ($148 x 2 = $296)
(7) 陳偉雄 x 7 (已付款 $1036)
(8) 蘇伯彰 x 2 ($148 x 2 = $296)
(9) 阿Jack x 4 ($148 x 4 = $592)
(10) 梁林 x 2 ($148 x 2 = $296)
(11)潘淑芬 x 2 ($148 x 2 = $296)
(12)柯潔貞 x 4 ($148 x 4 =$592)
明天旅遊巴車牌號碼 JJ9795冠忠旅遊巴
停泊於九龍塘森麻實道理想酒店對面, 請大家準時出席.
今日雖然成日都陰陰寒寒...微風細雨, 但卻無阻我地行大運...去片..

第一站~~粉嶺龍躍頭文物徑..

新春行大運(242) 002 (Large).jpg 新春行大運(242) 005 (Large).jpg 新春行大運(242) 006 (Large).jpg

去到祖先的祠堂...作為鄧氏後人..我緊係要入去行下啦... 新春行大運(242) 010 (Large).jpg
黎過大合照先... 新春行大運(242) 018 (Large).jpg

新春行大運(242) 015 (Large).jpg 新春行大運(242) 011 (Large).jpg 新春行大運(242) 016 (Large).jpg

本團最細的小朋友~~~" ..我得8個月大..哥哥姐姐..你地好呀.." 新春行大運(242) 013 (Large).jpg
嘉道理農場得天時地利之便...d花花草草特別茂盛.. 新春行大運(242) 020 (Large).jpg 新春行大運(242) 022 (Large).jpg 新春行大運(242) 026 (Large).jpg 新春行大運(242) 028 (Large).jpg 新春行大運(242) 030 (Large).jpg 新春行大運(242) 031 (Large).jpg

水靴都可以種花~~~ 新春行大運(242) 032 (Large).jpg 新春行大運(242) 034 (Large).jpg