同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5938|回復: 21

手工皂工作坊再續開新班~~ 2 月份

由於有許多朋友要求再開班, 為延續無添加概念, 特於2月份再開多一班....

此班為手工皂及DIY護膚品基礎班, 故只歡迎從沒有參加過同社手工皂(固體皂)工作坊的朋友, 凡已參加過的不能再報名. 懇請合作.

日期: 2012年2月6, 9, 13, 16(星期一及星期四)
時間: 下午7時~10時
地點 : 同社沙田小屋
費用 : 社員$300元, 社友$350元 ( 包所有材料, 工具及同社雜費等費用 )

教授內容:
第一堂. a. 紫雲羊奶皂~~ 濕疹專皂, 可舒緩及減輕皮膚不適; b. 香薰防曬修護霜
第二堂. a. 香茅黑糖薑汁皂~~保暖增強血液循環; b. 美白阬皺啫喱
第三堂. a. 金盞花馬油皂 ~~ 超級滋潤修護皂; b. 緊實V.E.滋潤晚霜
第四堂. a. 慈禧玉容洗面皂~~美白抗皺洗面皂;c. 香薰腳腿舒緩膏.  

通過冷製法, 渲染及皂中皂等製法使大家更能認識手工皂.

名額限10名, 有興趣的請於網上留名或與我聯絡

大朱朋友 x 2

張婉霞 x 2

餅嫂's friend x 4

小劉 x 1
哈哈...等我都學人賣下廣告先...

二人同行報名有角仔10隻送, 5人可包班.....哈哈
鄧姑,
好似今期手工皂班內容較豐富,而且有角仔送!
鄧姑,
好似今期手工皂班內容較豐富,而且有角仔送!
瓊姑姑 發表於 2012-1-4 13:39

係呀...瓊姑..整d..jetso黎吸引下啦..反正上堂時d角仔已...哈哈...

其實今次再開班是由於盛情難卻, 好多人都查問幾時再開班, 咁就襯有d 檔期便開囉, 純自在推廣天然產品, 等多d 人有認識, 回饋社會..哈哈..係咪好偉大呢???
My friends' name :

Lisa Tse
May Chung

內容豐富左呀~
唔... 我覺得鄧姑需要一 d 義工去執下用品,同大家影下相!

呢 d 咁辛苦的工作,等我黎做啦~ 哈哈~
我皮膚一到冬天就超 塗橄欖油都唔得...
我依家都用緊上次我們班的製成品,用左好番 d~
我覺得冬天來臨前就要開始整曬 d 手工皂去過冬...
小桃話,佢想補課,學多次整lotion~~
小桃已學過了,多些練習便可以,留些位給一些新朋友吧!
滿左未呀? 未滿我報名!

小劉
滿左未呀? 未滿我報名!

小劉
小劉 發表於 2012-1-9 00:10

好呀! 小劉, 預埋你玩啦..

大朱朋友 x 2

張婉霞 x 2

餅嫂's friend x 4

小劉 x 1

到現在還有一個位.....
thank you 鄧姑!
請已報名的朋友's 朋友, 準時出席上課, 如不識路的可電聯我相約..
吳騰斗一位