同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9960|回復: 46
打印 上一主題 下一主題

發..發..年糕...GO..GO...GO..

金彩鯉魚年糕---雙魚, $45 X2 = $90
瑤柱蘿蔔糕$38
total: 38+90= $128
本星期六因家中有事, 改為下午2時才開始整年糕, 有興趣及有空餘時間的可來幫手,

大家全是義工, 一切也請 ...
鄧姑 發表於 2012-1-10 01:36

鄧姑,又係你話訂單少,好早搞得掂,又話出席義工要自願,又要尊重人,你咁講,搵鬼嚟咩!
星期六,要返工,及後知你制糕諸事不順,發哂老脾,同社人知道後個個趕番黎幫手,因為"人力資源"才是同社最大的資產!
我都係第一次轆角仔皮,伴著六位包角仔大姐,一齊眾志城城!
你話下年唔再整糕,本人十分贊成!反正年年都有人做到發老脾!
頭先我將蘿蔔糕磅重,嘩,超過1000g!!(訂單寫的是250g),仲係收$38!
有冇搞錯?吃力不討好,仲可能蝕本,下年千祈唔好再搞,免傷和氣!
如果鄧姑下年技癢想重操故業,我就呼籲大家罷訂年糕!哈哈!