同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

發..發..年糕...GO..GO...GO..

金彩鯉魚年糕---雙魚庄連同塑盒及外加精美禮盒,  2盒. HK$45元 X 2 = HK$90
                      單魚庄連同塑盒及外加精美禮盒, 1盒, HK$25元

Total: HK$115

金彩鯉魚年糕---雙魚庄  - 3 盒
薑汁黑糖年糕  - 2盒
五香芋頭糕 - 1盒
瑤柱蘿蔔糕 - 3盒
笑口棗 1磅

星期日來幫手
金彩鯉魚年糕---雙魚庄  - 2 盒x$45=$90
金彩鯉魚年糕---單魚庄  - 1盒x$25=$25
Total : $115.00
鄧姑:

黑糖年糕      -   1   盒    x   $32.-
桂花馬蹄糕  -   1   盒    x   $38.-

Total:  HK$70.-

Thanks!!

總計如下:-

1). 金彩鯉魚年糕(雙魚裝)--- 共 49 盒
(阿柯 x 9, Vera x 10, 阿妙 x 6, 王婉平 x 8, 瓊姑 x 1, 餅嫂 x 2, Raymond x 2, 鄭倍倫 x 2, 冬冬 x3, 大朱 x 2, 鄧姑 x 1 , 小劉 x 3)

2). 金彩鯉魚年糕(單魚裝)-- 共 12 盒
( 大朱 x 1, 鄭倍倫 x 1, 瓊姑 x 4, 高輝 x 2 , 何富儀 x 2, 小劉 x 1, 黎猛 x 1 .)

3).  薑汁黑糖年糕 --- 共 21 盒
( 阿柯 x 2, 瓊姑 x 2, 阿妙 x 1, 冬冬 x 2, 大昌 x 1 , 鄧姑x 1 , 江明翠 x 6, 高輝 x  2, 何富儀 x 4)

4). 笑口棗 -- 共9 磅
( 阿妙 x 2, 冬冬 x 1, 鄧姑 x1 , 江明翠 x  1, 何富儀 x 2, 黎猛 x 1, 小劉 x1 )

5). 酥脆角仔 --- 共12磅半  
( 阿柯 x 半磅, 阿妙 x 2, 王婉平 x 1 , 鄧姑 x  1, 江明翠 x 1, 高輝 x 2, 何富儀 x 2, 黎猛 x 2, 小劉 x 1)

6). 桂花馬蹄糕 --- 共 6 盒
( 大昌 x 1, 瓊姑 x 1, 阿妙 x 1, 王婉平 x 1 , 鄧姑 x 1, 江明翠 x 1)

7). 瑤柱蘿蔔糕 --- 共 14 盒
( 阿柯 x 1, Raymond x 1, 冬冬 x 3 , 鄧姑 x  1, 江明翠 x 1, 高輝 x 4, 何富儀 x 2, 馬北 x 1)

8). 五香芋頭糕 --- 共9 盒
( 阿柯 x 1, 冬冬 x 1, 鄧姑 x 1 , 何富儀 x 4, 黎猛 x 1, 馬北 x 1)  

今年大家訂的數量不多, 相信只是一個星期六就可以做完...

好呀....唔洗做2日....星期六攪掂...星期日可以去行下山...真係好耐冇去行山喇..有些懷念...

仲會唔會有人再加單呀!

截止訂購日期 : 2012年1月10日
Hi 鄧姑,
我訂:黑糖年糕6盒
桂花馬蹄糕1盒
笑口棗半1磅
酥脆角仔1磅
瑤柱蘿蔔糕1盒
唔該晒!
笑口棗半1磅???? 即係???
笑口棗半1磅???? 即係???
鄧姑 發表於 2012-1-7 23:43

唔理喇...我當笑口棗係1磅喇....等肥仔更肥..哈哈...
今日走左去一間著名涼果店買了一些蛇膽陳皮, $90/1両, 好貴, 但食左喉嚨很舒服..

竟然陳皮咁好, 點解冇人整陳皮年糕???可能唔好意頭掛...
鄧姑, D 年糕擺過年唔食,就變陳皮年糕la!
鄧姑, D 年糕擺過年唔食,就變陳皮年糕la!
何遠 發表於 2012-1-8 22:23

擺過年唔食的年糕~~~會變"巢"皮年糕...
擺過復活節都唔食的年糕~~~ 會變 " UN " 皮年糕
擺過中秋都唔食的年糕 ~~~ 會變 " 殭屍"年糕

永遠都唔會變陳皮,只會變霉皮....發老皮... 哈哈..呵呵...
黑糖年糕 X 1
酥脆角仔  X 2
加定
薑汁黑糖年糕 X1
金彩鯉魚年糕(單魚裝) X2
瑤柱蘿蔔糕 X4

不知道現在訂還有嗎?
我想訂:薑汁黑糖年糕 X 4  ($128)
          瑤柱蘿蔔糕 X 2     ($76)
          五香芋頭糕 X 4     ($152)
          笑口棗 2 磅          ($56)
          酥脆角仔2 磅        ($76)
----------------------------------------------
              Total:             $488

另外,是否可以在星期六前來幫忙?