同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7026|回復: 21
打印 上一主題 下一主題

中秋月餅又來了

每年中秋同社都自製一些月餅送給老人家的, 今年我們只在社內整餅給自己, 不再派月餅了..

上年許多朋友吃過火腿五仁月餅及白蓮蓉月餅也說很好味, 那今年便只再接再勵轉攻這兩款餡料, 限量預訂.

由於今年百物均漲價, 月餅的所有材料的價格也暴升, 價錢比往年貴很多.

火腿五仁月餅~~~
---- 每盒2個, 每個重60克, $36元/盒,
-----每盒4個, 每個重60克, $70元/盒,

蛋黃白蓮蓉~~~
---- 每盒2個, 每個重60克, $30元/盒,
-----每盒4個, 每個重60克, $58元/盒,

由於人手有限, 限量訂購, 每位社員朋友限量預訂每款2盒,

總訂購量火腿五仁月餅~~100個,疍黃白蓮蓉月餅~~80個

先到先得, 有興趣的可在網上報名, 所得款項扣除材料費, 如有餘款全撥入同社.

取餅日期: 29/9/2012(星期六)

截止訂購日期 : 5/9/2012
鄧姑,鄭燕珍訂五仁月餅2 個裝一盒;陳愛瓊訂五仁月餅4 個裝2 盒;蓮蓉月餅4 個裝1 盒,唔該!
SO Cheung booking -- NgYan 5-seed   1 box of 4 pieces ;   and,  Linyun  1 box of 4.
火腿五仁餡在個多月前我已開工醃製, 務求更入味, 所以去年你們吃的五仁月餅與街外賣的有很大分別,特別好味...奇記..榮記也不及呀! 哈哈

獨家製作只此一家....我是早年在偶然機會跟廣州一個老製餅師傅學的, 學完冇幾耐來不及拿功課給師傅品嚐, 他已走了.....  

今年白蓮蓉我也想自家製作, 低糖低油更健康, 不過, 手頭上工作太多..分身不暇...又驚整唔切....
火腿伍仁月餅 1盒4個裝
唔該!

多謝大家的支持, 今日心情很好, 原來要堅持做好一個餅是有很多障礙的..

無論怎樣.....做好一個餅的理念我是會續持下去, 那怕千刀萬劍狂插, 萬語千言的譏諷....憑你們明亮的眼睛, 靈敏的味覺, 絕對分辦到做出來的餅是好是壞????

在此, 更多謝某些社員朋友的忠告, 你們的良言猶如一明燈, 使我突然覺醒, 不再氣餒....我會每天做運動, 強健身體以應付未來更艱巨的工作.

我會努力以赴做好這個餅.....不負大家的期望..哈哈哈哈....做餅...做餅....
我要:

火腿五仁月餅4個裝1盒.
又:到時駛唔駛搵人幫手呀?

藍精靈
火腿五仁月餅2個裝 - 3盒

Thank you
火腿五仁月餅~~~
---- 每盒2個, 每個重60克, $36元/盒 (X 3) = HK$108,
蛋黃白蓮蓉~~~
---- 每盒2個, 每個重60克, $30元/盒 (X 2) = HK$60,

Total: HK$168
還有人再訂嗎? 我已將截止日期推前至5/9/2012, 因原材料實太貴, 我不想存積預先買太多數量, 但延至15/9又太近中秋, 往年經驗是很多材料已售罄,

所以如大家有興趣的, 請快下單, 過後我不再訂了.

鄧姑:

訂購五仁4個裝, 蓮容4個裝各2盒, 2個裝各1盒, many thanks.

王婉平
鄧姑, 葉社榮訂五仁月餅4 個裝2 盒;蓮蓉月餅4 個裝2 盒,唔該!
鄧姑:
火腿五仁月餅- 每盒2個, 每個重60克, $36元/盒 (X 3) = HK$108,
蛋黃白蓮蓉~~每盒2個, 每個重60克, $30元/盒 (X 3) = HK$90,
Total : $198

Thank you
鄧姑,

何遠訂一盒雙黄

本人(蘇偉基)訂
火腿五仁月餅兩盒---- 每盒2個,  $36元/盒,
蛋黃白蓮蓉一盒---- 每盒2個, $30元/盒,
共三盒。