同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑

復活外遊行~~~~福建永定土樓(3月20~24日)~~如期出發

原帖由 鄧姑 於 2008-2-29 11:47 發表
提提大家...所有參加的朋友, 不論大人或小孩, 無論就讀日校或夜校, 如有學生證的, 也請帶去, 咁遊覽土樓時, 景點所有入場費也可以半價的, 到時我會退回每個有學生證的約人仔50元.
所以記得帶學生證呀..有著數的..:l ...

鄧姑娘,有冇兩個位?   我剛才先至知可以去,真吳好意思
原帖由 socheung 於 2008-3-1 09:54 發表

鄧姑娘,有冇兩個位?   我剛才先至知可以去,真吳好意思

盛情難卻..今早成朝電話都問仲有冇位...我盡力而為啦..
而家我打電話上去, 睇下可唔可以再要多部細車啦...
報名名單:

鄧姑 x 1
潘淑芬 x 1
劉育培 x 4
馬北泉 x 2
羅永波 x 3
何奇遠 x 3
梁有才 x 1
陳愛瓊 x 2
林齊桂 x 3
蘇伯彰 x 2
鄭燕珍 x 1
柯潔貞 x 2
蕭慧華 x 3

抱歉...已爆滿..

原帖由 鄧姑 於 2008-3-1 16:25 發表

附上詳細地圖

Fujian Map1.PDF

1.13 MB, 下載次數: 195

由於今次參加的人數已達30人, 所以我剛與土樓方面聯絡, 他們建議我們改為一架30人中巴(如圖), 但價錢便很貴, 我睇下可唔可以在其他方面可以慳到, 如不能便要加團費$100正, 大家意下如何呢...

架車幾新幾靚...全程坐一架車亦易於照顧...
今次土樓旅行的食物會是很普通的, 早餐是白粥/豆/花生, 午/晚餐也是菜多過肉...這次真係可能是冇啖好食架....

這是你們晚上沖涼的地方...有泠熱水的

回復 21# 的帖子

鄧姑娘,我覺得冇理由換架車多幾個位就多二干幾人仔車祖,大陸友乘機湯客,我比多些不成問題,但條气認真吳順,我(兩個)退出亦可,請妳全權定奪,我尊重妳的決定,保無怨言。     蘇伯彰上
原帖由 socheung 於 2008-3-2 21:30 發表
鄧姑娘,我覺得冇理由換架車多幾個位就多二干幾人仔車祖,大陸友乘機湯客,我比多些不成問題,但條气認真吳順,我(兩個)退出亦可,請妳全權定奪,我尊重妳的決定,保無怨言。     蘇伯彰上

或者我說清楚一點..早前報價那間土樓林生已回覆只有兩部10人車, 其他車已不能安排, 所以我即時向另外一間土樓張老師報價, 他可以給我們一間中巴(30人), 但價錢相對早前的林生便貴近千八元, 我發覺如一架車跟足四日參觀, 在照應方面也會好些,再加上架車幾新淨, 相對早前那部則較殘舊, 故才諗下轉這架車.再加上剛才計數, 發覺土樓的景點入場費計漏每人五十元, 所以才說要加團費$100元.
任何一位朋友參加, 我都是絕對歡迎的...我亦只是希望做到最好, 好使大家玩得開心...
土樓遊覽兩晚也不用搬房, 住在這間裕德樓內...

樓內的客廳供大家休息...

房間設施....

每層樓都有公用洗手間...但沖涼就要到地下...

剛與土樓方面聯系, 兩晚土樓房間確實分配如下:

大床房-- 7間,
1. 劉育培 x 2
2. 馬北泉 x 2
3. 陳愛瓊 x 2
4. 柯潔貞 x 2
5. 林齊桂 x 2
6. 蘇伯彰 x 2
7. 李炯榮 x 2

三床房--- 4間
1. 羅永波 x 3
2. 何奇遠 x 3
3. 蕭慧華 x 3
4. 鄧群英/鄭燕珍/潘淑芬

二床房---2間
1. 劉育聰 / 吳熾華
2. 梁有才 / Simon

房內設施除衣櫃, 彩電外, 部分房間還有電腦上網, 而房外有二對拖鞋, 方便大家入房一定要換鞋.

由於轉左大車及重新碓定房間, 兩晚都住在一土樓不用搬房, 價錢有所調高.
成人每人$1400. 小孩每人$1200(因入場費半價及車費有優惠)

鄧姑 x 1 ($1400)已付款
潘淑芬 x 1 ($1400)已付款
劉育培 x 2 ($1400 x 2 =$2800)已付款
劉育聰 x 2 ($1400 x 2 =$2800)已付款
馬北泉 x 2 ($1400 x 2 =$2800)
羅永波 x 3 ($1400 x 2) + $1200)= $4000 (已付款)
何奇遠 x 3 ($1400 x 2) + $1200)= $4000 (已付款)

梁有才 x 1 ($1400)
陳愛瓊 x 2 ($1400 x 2 = $2800)已付款
林齊桂 x 3 ($1400 x 3 = $4200)已付款

蘇彰 x 2 ($1400 x 2 =$2800)已付款
鄭燕珍 x 1 ($1400)已付款
柯潔貞 x 2 ($1400 x 2 =$2800)已付款
蕭慧華 x 3 ($1400 + $1200 x 2 =$3800)
已付款

李炯榮 x2 ($1400 x 2 =$2800)已付款
付款方法:
將款項傳入下列恆生銀行 A/C No.2x1-8-1xxxx82, 然後打電話給我或網上留言確認.
留言時請寫下付款單上日期及REF.NO. 唔該晒.

萬事一切已備妥...住宿冇問題..包車導游已訂好..行程也編好, 回程火車票土樓那邊已幫手訂..問題不大...深圳自助餐剛剛也訂了...

唯獨是3月10日預定深圳至永定的火車票可能有難度...

3月10日(下星期一)一定要大包圍深圳火車站..去訂票..大家祈禱..祝我地好運啦...