同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

張家界鳳凰古城6天遊 (6月27~~7月2日)

除了古舊的建築,老洞的另一賣點就是這位年高九十多歲的押寨夫人

--->押寨夫人

--->華燈初上的鳳城

--->燦爛迷人的鳳城

今次旅行大家如想額外買個人保險的...現有好介紹.. 原價HK$136/人, 現特價HK$115.6/人...除包意外傷亡外, 還包飛機延期, 行李遺失..等等, 有興趣的可與何奇遠或我聯絡..
機票已辦好, 遲幾日我會去取機票, 而黃叔那邊亦亦已安排一切...不過, 黃叔話:俾碗粥佢食...所以冇得減價...

萬事俱備..大家可以起程喇...
剛收到張家界黃叔的資訊~~~

""...這次的地震對我們張家界沒有影響,我們都很好,謝謝你們的關心。在此也祝福你們一切平安。張家界一直億萬年以來都沒有發生過地震,不然那些山峰早就倒掉了。也請你們放心,不會對你們的旅程有任何影響。..."
請大家參閱附件資料,審核姓名/回鄉證號碼是否有問題,

再上以下這個網 http://www.travelsky.com/travelsky/static/home/,

在"电子客票信息验真"一欄內輸入自己的姓名(英文, 要與附件內姓名寫法一樣), 电子票号..你便會看到自己的電子機票,

核對後如有問題請通知我, 星期三我便會去取機票喇...如有不清楚, 請給我電話.
機票資料[1].doc (43 KB, 下載次數: 548)

鄧姑:

Data was checked and in order.
昨晚發現回鄉證號碼有錯的朋友...我已與南方航空聯系更改好, 沒有問題喇...不過, 下次小心D...鄧姑心血少, 唔嚇得..

在這次旅程...每天的房間分配如下...大家看看有何意見..

三人房(4間)

1. 鄧群英/ 潘淑芬/ 張婉霞
2. 劉楚軒/ 葉立民/ 葉甘飴
3. 梁有才/ 蔡振華/ 劉育聰
4. 梁林/ 陳秀蓮/ 梁可琪

二人房(9間)
1. 劉育培/ 朱式儀
2. 羅永波/ 王婉平
3. 鄭倍倫/ 陳華珠
4. 葉社榮/ 陳愛瓊
5. 何奇遠/ 江明翠
6. 何熙雯/ 何熙賢
7. 李振添/ 柯潔貞
8. 蘇彰/ 馮翠綿
9. 倫美玉/ 盧漢耀
係張家界到處都有好多橋夫..如果你行唔到上山, 可以自費請橋夫..不過追唔到我地..就唔等啦...

回復 84# 的帖子

如果你行唔到上山, 可以自費請橋夫..不過追唔到我地
因為自己行上山,和橋夫行的山路是兩條不同的路
原帖由 吳騰斗 於 2008-5-28 21:36 發表
如果你行唔到上山, 可以自費請橋夫..不過追唔到我地
因為自己行上山,和橋夫行的山路是兩條不同的路

當然唔係兩條山路啦...因橋夫抬你上山會慢慢行...如果唔係好易拋你落山..你話喇..點追到我地..

大吉利是..吐口水講過..要人抬上山...
橋夫行的山路是山腰

回復 87# 的帖子

以前武夷山見過,抬轎是行山背大路,他們等大隊行先,然後快步走山背捷徑去山頂終點,即磅水走人做下一單,你miss 左景點你既事,轎夫點會慢慢行。張家界的亦大慨如此。
前星期因暴雨關係...張家界到鳳凰古城的道路有山泥傾瀉...現已全面通車了..

以下是張家界及鳳凰古城的天氣預告, 大家可作參考...

張家界--->
http://qq.ip138.com/weather/hunan/ZhangJiaJie.htm

鳳凰古城--->http://qq.ip138.com/weather/hunan/FengHuang.htm

6/7月份都是雨季...大家行裝中也最好準備雨具...一對防滑的行山涼鞋...雨衣..

下星期我便會取資料在香港先辦理登機證, 及編排機上座位, 大家對機上座位有何要求...如誰與誰座..坐機中間還是機尾好呢..請提出....

此機每邊都是三人座位的...