同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

沙田小屋工作日~~第八次(7月5日)

今日開始拆廚房...到現在都未拆好, 不過..師傅話今日一定交到貨..
明早..我將聯同本社清潔特功隊...上午9時開始實行清潔消毒...

晚上約5時開始阿育就開始蓋搭新簷蓬, 希望在農曆年前, 小屋能乾乾淨淨過新年..

各位..如能抽到時間來幫手的..明天早, 午, 晚..任何時段都可以架...
而家..又要出發去小屋監工先...

回復 30# 鄧姑 的帖子

喉痛聲沙,日咳夜咳,鼻塞,籍此咋病幾日,留力星期六培劉民上SZ,星期日梅窩煲蛋、等發電機 "神" 。
我應有一托住20呎二吋角鐵死上石級的照片,係邊度?  唔好話畀我聽冇影到。
尋晚半夜唔知做乜,編輯唔倒帖子,唯有取消,今日再黎過。
今日終於完成所有工作, 經我地幾位清潔特功隊全力以赴....由早做到晚已全部攪掂晒, 廚房及走廊已蓋上新簷蓬, 所有曝光的物件也已消毒及洗刷, 小屋廚房從未見過如此整齊乾淨...
在此特別要銘謝下列各老友....

葉社榮, 陳愛瓊, 潘淑芬, 黃文柱, 朱式儀, 劉育培, 馬北泉..鄧姑.

沙田小屋工作日

日期: 2009年3月8日(星期日)

時間: 下午二時開始

地點: 沙田小屋

工作: 洗洗擦擦...掃下地..整理雜物..還有一項危險的高空工作(新簷蓬要落實馬仔, 以免隨時跌一塊落黎...會死架..)
~~~這項工作真係要認真做好...未跌落黎並不表示佢唔會跌落黎...

呼籲年輕力壯的朋友來幫手....
今日的工作日如期進行...好多謝幾位戰友的通力合作...新簷蓬的螺絲已大致扣好..

多謝大家支持..

戰友名單: 馮潤棠, 李振添, 蘇伯彰, 蔡振華, 梁有才, 柯潔貞, 鄭燕珍, 劉育培...

.

沙田小屋工作日(第八次)

日期: 2009年7月5日(星期日)

時間: 下午二時開始

地點: 沙田小屋

工作範圍:
1.執拾會議室內什物,重新登記同社物件-->林齊桂

2.廚房屋頂 – 屋頂鐵板固定-->馮潤棠
                工具—電池鑽,安全帶
                材料—螺絲,介子

3.走廊簷篷加固-->蘇彰
                 工具—電池鑽,安全帶
                 材料—螺絲,介子

4.污水渠滲漏工程-->鄧群英已去信政府民政處商討維修工作事宜

工作統籌:劉育培,蘇彰,馮潤棠,林齊桂

請以上各負責朋友預先安排及準備一切工具卅材料以便到時安排工作,強烈反對及嚴懲到時先出街買物料的行動(費時失事,浪費時間)..

也請各同社朋友屆時出心出力幫手..
我好似衹可做齊叔叔那項 . . .  

7月5日(星期日)中午12時正係好時辰呀!!

瓊姑會...想食燒肉卅雞的..請準時到...

2時正開始工作日..晚上我會準備消暑餐..
恕星期天無法抽空參加工作日....
今天發了新帖"同社再出發?"! 懇請各位不吝賜評為盼....
哈哈..今日冇做野呀!又雷暴..又暴雨..雖然好多朋友好有心走入黎想幫手..但行雷閃電..

所以今日變左小屋聯誼日..由中午開始..我地就吃喝玩樂..笑過不停..好hea..

仲..四個人坐埋一齊..攪攪震..

今日出席人數達30多人...

工作日...又要等下次啦...