同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: 鄧姑

同社四十周年紀念DVD光碟

哈哈...出爐啦...幾經辛苦..終於面世啦..

雖然裡面還有許多要改善的地方..但終可出現..我今日做左成日印刷女工也不辛苦...

全隻碟觀看時間達2個鐘..

各社員如有興趣...快d 預定啦..

明晚每社員也可得一隻, 其他社員/社友如想要可預定...數量有限..送完即止...

DVD光碟 009 (Large).jpg
昨晚觀看完此光碟後, 許多朋友都給與我意見..

(1) 影片飛得太快, 還未仔細睇完, 便飛走了
(2) 希望在相片內加插多些文字, 如活動的名稱...相中人姓名..等..
(3) 希望能再加多些其他的活動內容...

經過研究後, 我也覺得以上問題是可行的...

所以我決定自行製作第二隻光碟, 減慢睇相速度..加文字描述..另再加入昨晚周年紀念的活動花絮(相片及錄影帶)

前些時在沙田小屋拍攝的社員心聲也輯錄在內..

還有什麼..大家覺得需要更改或加插的, 歡迎大家給我意見或幫手...

多謝大家再次給與我學習機會...
You are amazing, salute to you and thank you so so much for everything you have done!
I appreciate it that you will produce another DVD. You've already got the experience. Why not organize a workshop on editing /production of DVD ?
經過一輪的學習, 製作DVD光碟並不如想像中難, 中秋夜大家睇過我的試製品也覺滿意啦...

有朋友提議開班教製DVD...如有人學, 我當然願意將我所識的與大家分享..

待沙田小屋會議室修葺好後, 便可在那裡上堂,

有興趣的, 可留意通告...