同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

再攻深圳梧桐山~~(12月7日)

原帖由 Simon 於 2008-12-2 14:04 發表
Miss Tang:~

唔好意思...想問下仲可唔可以加人(約2-3)?...謝謝!

OK...Simon..預多你3位啦...
(此次境外行山, 為方便照顧, 人數只限20名),可以不可以照顧我
原帖由 吳騰斗 於 2008-12-2 20:54 發表
(此次境外行山, 為方便照顧, 人數只限20名),可以不可以照顧我

阿斗..你已經好耐冇出現啦..你肯黎玩, 我一定照顧埋你的...
Sorry, we are not able to join....
原帖由 Ah_Chai 於 2008-12-5 09:24 發表
Sorry, we are not able to join....

絕對不是縮沙,只是有一個重要的家庭聚會!魚與熊掌    …  very sorry!
原帖由 alice 於 2008-12-5 10:49 發表
絕對不是縮沙,只是有一個重要的家庭聚會!魚與熊掌    …  very sorry!

據天文台講, 今個星期日天氣驟降, 會幾凍...行梧桐山的朋友, 記緊帶件禦寒衣呀!!!

行程中午午餐, 最好大家預備乾糧及水...怕山上人多, 餐廳要搶位吃野, 寧願早點行完山, 去深圳市區食, 所以大家都係準備乾糧好啦...

在集合點~~~羅湖口岸餐廳, 大家準時(8:30am), 認同社社旗集合...

一切貴重物件及證件, 一定要慎放在背囊隱蔽處, 以防扒手.....馬大人將隨隊行..以保大家安全...

將有三個對講機, 隊內前~~中~~~後的朋友均配一對講機, 方便聯繫...

大家如有任何問題, 請記下我的電話..

香港~~ 96XX 96XX
國內~~ 1343XXXX147

昨日的行程...應被喻為本年度最..最.........   的活動(應該有6星級呀!!)....有人行到喊..有人行到起水泡...有人話行一日等於行左一年的路程...有人話尋日的樓梯級點止千多級..簡直有萬多級..

同社近年行山..從未試過在月色下..四周暗黑一片...摸黑踏著不知前路尚有多少石級..戰戰兢兢的下山...直至行完後, 大家真係歡喜若狂...就在蓮塘山下一間也不知叫什麼名. 只知有好多人幫襯的食店..豪嘆豬肚雞...暢飲女兒紅...煲仔飯..辛苦過後...連飯焦都食埋..超好味呀..

感謝及欣賞各隊友..在互相扶持下..終於完成艱辛旅程...
10時..我們便坐211號公車到達梧桐山村..嘩..真係好多人呀!!!
初段上山路也不太辛苦...林蔭夾道...舒服添...

為了省卻部分上高落低....我地棄行泰石澗而行馬路上小梧桐..昨日有自行車賽事....沿途我地仲為他們加油...加油....

天氣清清涼涼...行馬路悶悶地..我地就抄小路爬山行捷徑...妄顧路牌上寫著,   " 為了你及你家人幸福, 不要攀爬.."

約行了個多鐘..便到達小梧桐觀景台大休.....食康師傅麵...

午餐後先登上 "十里杜鵑徑"...浮沙碎石....都有少少金....

行行重行行...遠望好漢坡登山道..開始有d驚....梯級路望不見頂..惡夢開始喇...