同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: alice
打印 上一主題 下一主題

Gathering with Winnie's family

張漢光一家三口
Ms. Tang,

Ah Or x 3 , please.
點算好...頭先走訪幾間大超市, 都買唔到急凍無骨羊脾呀!! 整唔到暗蒜羊脾添...

有冇朋友知道邊處會有得賣呀!!!
原帖由 梁林 於 2008-12-31 11:47 發表
預我1個啦!!!!!!!!!!!!!!!!!!

梁林...聽聞你病左喎..好返未呀!!!!!!!

點解得你一個到呀!!!!!

你身邊人點解唔黎呀!!!!!
阿柯 x 3, Wilson x 3

知道...
1. 鄧潔緣 x 3
2. 林齊桂 x 3
3. 李國興 x 3
4. Rocky x 4
5.  王婉平 x 3
6. 鄧錦昌 x 3
7. 梁 林 x 1
8. 張日龍 x 3
9. 羅賽連  x 1
10. 陳炳玲 x 1
11. 黃文柱 x 2
12. 鄭燕珍 x 1
13. 梁有才 x 1
14. 鄧群英 x 2
15. 李錦昌 x 4
16. 張漢光 x 3
17. 柯潔貞 X 3
18. 謝廣岑一家
19. 鄭倍倫 x 2
20. 劉育培 x 2
21.Wong Shui Mui  x 1
22. 蘇伯彰 x 2

由於人數已達50多人..預備的份量會很多, 幾經聯繫..終於得到Rocky一家在星期六早上幫手買野...洗菜..唔該晒...

而凡未於今日(1月1 日)報名而自來的...將要收取雙倍費用以示懲戒...(無辦法...呢d陋習真要改....請見諒)

謝廣岑一家。唔該!
Wong Shui Mui one
原帖由 鄧姑 於 2009-1-1 20:07 發表
1. 鄧潔緣 x 3
2. 林齊桂 x 3
3. 李國興 x 3
4. Rocky x 4
5.  王婉平 x 3
6. 鄧錦昌 x 3
7. 梁 林 x 1
8. 張日龍 x 3
9. 羅賽連  x 1
10. 陳炳玲 x 1
11. 黃文柱 x 2
12. 鄭燕珍 x 1
13. 梁有才 x 1
1 ...
SO Cheung---- 2 persons, please.
有無人可以聯絡羅冬霞? 還有通知蔡振華....?

回復 25# alice 的帖子

電話冇人聽,但我會到
I have informed Tungtung this afternoon. Despite she is now very busy with her teaching life, she promised to turn up for a while.
今日走去買左一隻生乳豬..一隻肥鵝...原本諗住咁多人..驚唔夠食, 買多隻乳豬啦!! 點知那燒臘店師傳一聽見話買多隻生乳豬, 即時惡到死...你買晒我d豬喇..冇呀..冇呀...

哼..好叻咩..唔洗錢呀...所以而家只得一隻生乳豬..一隻鵝...大家要配給呀...
一放工我便立刻入來。唔知我可以幫手買什麼?打電話給我吧。
不知誰人有林玉成電話呢? 可聯絡到他嗎?
昨晚的party...好高興見到好多很久也未出現的同社朋友參與..小屋內人頭湧湧..差不多60位朋友大家濟濟一堂, 好開心....

在此除多謝大家參與外, 更多謝全日幫手買菜..洗菜...整野食的朋友...波仔拖住架車到街市買菜(20斤)..好似食店老闆入貨...Hebe..阿齊..星仔..Vera..林雋樂整沙律..南瓜餅好專業呀!!

仲有其他朋友幫手洗洗切切...大家雖然好忙碌..但我知大家都好開心的

在欠缺經驗下..隻燒鵝及乳豬出來的效果稍失色...唔緊要啦..下次再黎過....

相片要稍遲才能post給大家....