同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
返回列表 發新帖
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

聖誕薑餅工作坊(12月13日)

今日的整餅, 可以用" 有志者事竟成" 來形容就最咁喇...所謂萬丈高樓從地起...眼見許多朋友從整模, 搓粉都呢咁hea..我都有d擔心...但最後就憑一份堅持...我地的屋終於建成喇...哈哈...

先睇開始時, 各朋友都好努力...好聚精匯神的整餅...今次整餅, 你發覺波子媽好有心思及設計天份, 你睇佢間屋整得幾靚...

愫悱, 你都好努力以赴.....雖然..d餅好似齋左d...

幾經辛苦..d餅開始有. ...d型喇...

幾經修飾..又開始見得下人喇...

聖誕薑餅 020 (Small).jpg (47.73 KB, 下載次數: 231)

聖誕薑餅 020 (Small).jpg
間薑餅屋整出黎...又唔錯喎...絕對見得人呀...

這份聖誕禮物...真係得來不易架...冇d耐性..毅力..都幾難整到喇...請大家為這5間屋主人鼓掌...

聖誕薑餅 046 (Small).jpg (39.69 KB, 下載次數: 230)

聖誕薑餅 046 (Small).jpg
原帖由 sophia 於 2008-12-13 22:27 發表
唔該晒鄧姑
嘩, 我地淨係要整平 d 粉做模入爐都攪到 nei 咁 hea, 唔好話要搓粉添
整餅真係唔易! 所以我做唔到亞荗

愫悱...你練習多d就得架喇....可惜你早走..如果唔係我砌掂間屋俾你...

我們的團隊和作品

謝謝鄧姑的安排,我們大小朋友過了一個愉快的下午。

Our team 1 resize.jpg (109.57 KB, 下載次數: 224)

Our team 1 resize.jpg

Our team 2 resize.jpg (55.4 KB, 下載次數: 213)

Our team 2 resize.jpg

Our team 3 resize.jpg (94.33 KB, 下載次數: 220)

Our team 3 resize.jpg

Our team 4 resize.jpg (66.5 KB, 下載次數: 223)

Our team 4 resize.jpg

Our team 6 resize.jpg (103.11 KB, 下載次數: 218)

Our team 6 resize.jpg

Our team 7 resize.jpg (86.11 KB, 下載次數: 227)

Our team 7 resize.jpg

Our team 5 resize.jpg (73.63 KB, 下載次數: 235)

Our team 5 resize.jpg

Our work reszie.jpg (88.54 KB, 下載次數: 231)

Our work reszie.jpg

非洲薑餅人

大家一定要欣賞下阿育的偉大作品 : 非洲薑餅人

African Ginger Breadmen.jpg (75.69 KB, 下載次數: 228)

African Ginger Breadmen.jpg