同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

捲土重來復活節外遊~~江西婺源..三清山行(4月1 ~ 6日)--已滿

原帖由 銀河驛馬 於 2010-2-4 23:41 發表

我比較懶,鄧姑搞的行程不用自已傷腦筋!一於跟!請預我一至三位。 (鄧姑我放左隻貓俾妳,please check)

阿單, 你隻貓離家出走後仲未到我屋企喎...咁就先預你3位啦!!
原帖由 銀河驛馬 於 2010-2-4 23:54 發表

非常同意,所以我想玩盡些。不跟大隊回程,由景德鎮過黃山,座火車(快車)也不用三小時。如有幾人同行,可考慮包車。

咁激...去埋黃山...連續去2個山...會唔會返黎分唔到邊個山架..

5月我又plan左去黃山兼去上海世博喎...
原帖由 鄧姑 於 2010-2-5 00:05 發表

咁激...去埋黃山...連續去2個山...會唔會返黎分唔到邊個山架..

5月我又plan左去黃山兼去上海世博喎...

上海坐高速機車去黃山要五、六個鐘。都係景德鎮近D,由婺源過黃山更加近,行兩日一定到!(純粹攪事...)

五月中之前未必放到假。
幾年的心願好想五月到福建霞浦走一趟,影日出日落、漁村生活曬海帶。
鄧姑, 重有冇位? 秉記两兩位, thank you!
鄧姑,  pls reserve seats for Ho's family .. at least 2-3, need to confirm little Tung, thank you!
Kong Chui
秉記...江翠..好啦..la埋你地玩啦...
滿
原帖由 銀河驛馬 於 2010-2-5 00:59 發表

上海坐高速機車去黃山要五、六個鐘。都係景德鎮近D,由婺源過黃山更加近,行兩日一定到!(純粹攪事...)

五月中之前未必放到假。
幾年的心願好想五月到福建霞浦走一趟,影日出日落、漁村生活曬海帶。

...原來福建霞浦是攝影家天堂...d 景超靚喎..唔..有得諗...不過..據講9/10月去仲靚喎!

唔好賴低我地喎,嗚嗚嗚…
報名2位,求下你受埋我地玩啦。
I am very interested in Sim san's plan to go to 黃山 as I have never had the chance to go there. As long as we can get back to HK by the 10th April, I am in.
原帖由 alice 於 2010-2-6 10:23 發表
唔好賴低我地喎,嗚嗚嗚…
報名2位,求下你受埋我地玩啦。

阿妙...加左你個名啦..唔洗喊..
原帖由 Tungtung 於 2010-2-6 23:06 發表
I am very interested in Sim san's plan to go to 黃山 as I have never had the chance to go there. As long as we can get back to HK by the 10th April, I am in.

我就唔太贊成連走兩山喇...因三清山..都好消耗體力, 再行黃山..怕到時會覺好勊, 冇心機行呀! 再加上黃山一定要在山上停留起碼三日, 你才會行到一般的景點, 如要深入行, 還要留耐些...
[quote]原帖由 鄧姑 於 2010-2-6 00:13 發表

...原來福建霞浦是攝影家天堂...d 景超靚喎..唔..有得諗...不過..據講9/10月去仲靚喎!

說得對,霞浦是攝影家的天堂,對攝影以外的人來說興趣應該不大的。
附近的沙塘、文岐、七都、涵江等都是漁村,沒有其它類別的景點。
4-6月整個涵江都在曬海帶是很壯觀的。
原帖由 Tungtung 於 2010-2-6 23:06 發表

冬冬,鄧姑策劃的五月黃山連上海世博是一個極好的旅程組合,快D報名喇!
如我真的成行接著往黃山,也未必會預訂車票旅店等。因我住¥20人仔的床位也試過,我的旅行方式妳未必能接受!
I really do want to join Tang Goo's 黃山 trip but it is impossible as the timing is bad for me. I am afraid I will have to wait until someone else organises the trip to 黃山 in the future. Sin san, hardship is not a problem for me, but to see and experience the life of the locals is really what I look for. I don't like going to big cities. Farm stay is the type of things I like best. So Tang Goo, I am a fans of yours. Always count me in for your tours as long as the time matches with mine.