同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

預先張揚的旅程~~~~暑假西藏16天行(8月1~~8月18日)∼∼已爆滿

西藏流亡政府總理桑東仁波切的回答

高舉雪山獅子旗就代表西藏要獨立去了?! 香港人的認知到底有多少了!?
有沒有被中共瞞騙了的感覺?

西藏流亡政府總理桑東仁波切的回答
http://ncn.org/view.php?id=76072&charset=BIG5
鄧姑,
啲相真係有進步,係唔係有的加咗CPL,天色好藍,好靚

原帖由 Rocky 於 2009-8-25 13:01 發表
鄧姑,
啲相真係有進步,係唔係有的加咗CPL,天色好藍,好靚  

係呀!!有些相加左CPL影後, 我再在執相時加色, 所以個天更藍...西藏是攝影的好地方, 日日都藍天白雲...湖光山色像仙境...
鄧姑:
     下次有機會再見滿天星, 可嘗試將鏡頭向上, 影15 - 30 秒, 如果夠黑, 都應該有d野睇; 或者影分半鐘以上, 就會是"星留跡". 要在香港睇星實在太難, 下次睇到影低唔好嘥.
原帖由 cheungyl 於 2009-8-25 22:52 發表
鄧姑:
     下次有機會再見滿天星, 可嘗試將鏡頭向上, 影15 - 30 秒, 如果夠黑, 都應該有d野睇; 或者影分半鐘以上, 就會是"星留跡". 要在香港睇星實在太難, 下次睇到影低唔好嘥.

鏡頭向上, 影15 - 30 秒~~~我怕會手震喎...

納木措的夜空..是令你一看難忘的..我好似都未見過咁大粒..咁多星星架....
係囉,我都想問點解無星空相,太可惜
至於藍天,香港都經常有,妳睇

Blue Sky in Noah1.jpg (90.68 KB, 下載次數: 208)

Blue Sky in Noah1.jpg

Blue Sky in Noah2.jpg (83 KB, 下載次數: 205)

Blue Sky in Noah2.jpg
原帖由 Rocky 於 2009-8-26 09:42 發表
係囉,我都想問點解無星空相,太可惜
至於藍天,香港都經常有,妳睇 1221

當晚單大師及SO大師都攞晒"架生"出黎...都唔得呀!!

留有少少遺憾作為下次重遊的籍口....... ...!!!

再續....在拉薩真的很喜歡到布達拉宮逛..日與夜的景緻都充滿莊嚴與神秘.....

珠峰回來後...我們參觀了拉薩一間私辦孤兒院~~~德吉弧兒院...院長達珍媽媽用無私的愛心獨自籌辦這間孤兒院...收留西藏的棄嬰....院內一切都是自供自給的...我們除携來玩具/文具/書本外, 各人還盡綿力...捐了少少錢....

色拉寺也是我們去參觀的一間寺院...這裡特色便是辯經活動...許多遊客和我們都團在一起..像看得津津有味, 其實...我地係完全唔知佢地講咩架...

大昭寺也是我們去參觀的另一寺廟...嘩..超多人呀....有朋友還因那些酥油而跌倒..手腳都菸晒...

連日來被受高山症困擾的亞育....無論何時都見他默默無言...苦腦非常...

連日舟車勞頓...大家都疲倦不堪, 食慾大減, 這餐火鍋算食得最暢快....最開心喇...酒過三巡後..大家又唱歌..又詠詩..波子/波子媽就不停開門/關門...笑死我呀...

唔怪得藏香豬咁好食啦...佢地運動夠..成日通街走...正式係走地豬呀!!