同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

深圳勁玩之旅~~~梧桐仙湖南澳海鮮行 (12月9日)已有財政報告P.3

今天巳將$110 元 存入你之户口.請查核.
入了數共$1,591.00 ($625+$856+$110),請查收,thanks!
原帖由 梁林 於 2007-11-20 14:08 發表
今天巳將$110 元 存入你之户口.請查核.

Thanks...
原帖由 alice 於 2007-11-20 14:39 發表
入了數共$1,591.00 ($625+$856+$110),請查收,thanks!

Thanks
鄧姑
巳付款1,326(包括蛇宴, 清新温泉, 深圳一天遊)
原帖由 yuk 於 2007-11-22 00:01 發表
鄧姑
巳付款1,326(包括蛇宴, 清新温泉, 深圳一天遊)

收到...Thanks..
原帖由 鄧姑 於 2007-11-19 11:48 發表

唔明??? 係唔係已經去左喇...咁..有冇影相呀.. post上黎睇睇...

咪玩我啦!
我想話失左"鐘" (出唔到果個字)
於今天(26/11)已入數$1,216包括3個旅遊活動項目。
原帖由 秉記 於 2007-11-26 13:50 發表
於今天(26/11)已入數$1,216包括3個旅遊活動項目。

Thanks .....
鄧姑:
三个節目費用已全入數 $110 + $1125 + $1612
Pls Check & Thanks
Rocky
原帖由 Rocky 於 2007-11-27 00:35 發表
鄧姑:
三個節目費用已全入數 $110 + $1125 + $1612
Pls Check & Thanks
Rocky

收到...Thanks...

Rocky, 溫泉渡假村你地係唔係同星仔一間房唔加床呀,
而阿囡就同高佬個囡一間房, 係唔係咁安排呀, 覆我..
為左唔想今個星期日...40幾人跟住我周圍騰..冇料到, 今日我單人匹馬跟足行程走一轉, 現將探路報告如下:

在深圳坐公車211先到仙湖植物園, 嘩..傍山而建的仙湖, 如果只係用腳行包你行一日都行唔完, 故我已安排旅遊車載我地環遊各景點, 旅遊巴入園費用只須人仔15蚊, 而成人入場費: 人仔20蚊, 身高1.1--1.4m的兒童及60--69歲可半費(10蚊)70歲或超過者免費.而午餐已訂左弘法寺旁素食館, 人仔$480蚊一圍.

跟著在蓮塘乘360號公車往大鵬古城, 車程要一小時多, 幾經轉折終於找到, 古堡圍牆別有一番風味,而成人入場費: 人仔18蚊(九折左), 身高1.1--1.4m的兒童及60--69歲(10蚊)70歲或超過者免費.為了使大家更了解歷史, 已請了三個圍城導遊, 導遊費每人$20蚊(共$60蚊), 1小時帶大家周圍行.

跟住趕車往南澳, 發覺沿途有多個海味乾貨街, 計有水頭邊...水頭沙..個個都話自己先係正宗海味街, 不過最後我去到南澳街, 先發覺呢處好大..好多野賣..而最重要係有好多旅遊巴係附近, 應該係呢度最正啦喇...成條街賣得最多係魷魚乾...咸魚...花膠..蝦乾..重有好多貝殼飾物..林林總總好多野賣, 行完一陣最後我都買左蝦乾(有鮮味..夠乾身...50蚊人仔一斤, 超抵), 銀魚乾一大包($12...幾抵), 即食魷魚絲一大包($10..抵), 紫菜一大袋內有30包($10), 係哩度買野記得講價, 重有記住識得分辦唔好買到假貨, 我見到d蝦米紅扑扑, 超假.....星期日大家有興趣的我會預留一個鐘俾你地買啦...晚上將於南澳食海鮮餐, 然後再返回羅湖散隊....

由於車程頗長...如會暈車浪的, 請自備膠袋及食定暈浪丸...

請大家預備每人$160(人仔)作為是日景點入場費, 午餐(齋菜)及晚餐(海鮮餐), 多除少補, 當日上車後繳交.
報告完畢...明天才編行程表及圍數編位...

鄧姑

是否購物不足額,不准上車, 流落南澳食風
行 程 表

日期: 2007129 ( 星期日)
集合地點: 深圳羅湖出關口...口岸餐廳門口等. (羅湖口岸出關後轉左邊行便見)
集合時間: 上午八時三十分.(逾時不侯)

地點 / 景點

8:30 --- 9:00
羅湖口岸集合, 往停車場上車

9:00 --- 9:30
乘車往仙湖植物園

9:30 --- 13:00
遊覽仙湖各景點, 旅遊巴將停留五大景區
第一景區: 參觀天上人間, 萌生植物園,杪欏湖, 珍稀樹木園 (30 分鐘)
第二景區: 參觀百果園, 孢子植物園,棕櫚植物區 (30 分鐘)
第三景區: 重點遊覽化石森林區, 古生物博物館(館前集合拍大合照), 沙漠植物園, 香港回歸紀念林 (1小時)
第四景區: 藥用植物區, 仙湖, 聽濤閣 (20分鐘)
第五景區: 弘法寺參觀卧佛寺,天王殿, 祖師殿等 (30分鐘)
重點推介化石森林區為世界上最大的化石森林, 香港回歸紀念林的沉香林, 佛寺的白玉卧佛等, 遊園地圖在羅湖上車時派發.
13:00 --- 14:00
弘法寺素食館午膳.
請大家依編坐席入座進食, 共四席, 每席11.
14:00 --- 15:00
專車往大鵬古城

15:00 --- 16:30
參觀大鵬古城, 重點推介大鵬糧倉, 名將故里, 天后古廟, 將軍第, 衙暑遺風等..
遊覽地圖派發並有導遊講解
17:00 --- 18:00
遊覽南澳海味一條街, 自選海鮮干貝產品

18:00---19:30
南澳豐富海鮮餐

19:30 --- 20:30
專車回羅湖關口散隊.

溫馨提示:

由於車程頗長...如會暈車浪的, 請自備膠袋及食定暈浪丸...

請大家預備每人$160(人仔)作為是日景點入場費, 午餐(齋菜)及晚餐(海鮮餐), 多除少補, 當日上車後繳交.當然出席者有老人家及小孩另計.

預先檢查你的回鄉證 / 身份證是否有效.

當日早上如大家有何問題可找我..9684 9641

第一席

劉育培 x 5

柯潔貞 x 6

第二席

張柏枝 x 3
蘇伯章 x 4
李秉琦 x 2
馬北泉 x 2

第三席

陳華珠 x 2
王婉平 x 4
蕭慧華 x 2
李妙勤 x 2
李國興 x 1

第四席

鄧姑 x 2
陳愛瓊 x 2
鄭燕珍
蔡振華
梁有才
伍綺雯
何奇遠
梁林 x 2

座位分配, 請大家午餐及晚餐都依座位入座.