同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

中國最美的雪鄉~~東北之旅(25/12~~3/1)--已滿

原帖由 銀河驛馬 於 2010-1-11 22:38 發表
再來一次,將昨晚貼過但不見了的照片再upload一次,希望今次成功…

這次的行程著實太完美,最愛霧淞島,也愛長白山,在我眼中雪鄉亦是蓬萊仙境。究竟是太心多,還是太易滿足?
還是貫徹我的施行座右銘:旅行要有 ...

嗱..嗱..阿單..你影d相靚成咁..去旅行唔搵埋你點得丫....五月份你請定假啦!!我的黃山行冇你唔得架..哈哈..

這次旅行我也覺得很完美...每到一處都有令我們驚訝及難忘的靚景..再配合藍天白雲的好天氣...真是上天恩賜呀...

整團人的氣氛也很好..每天也在歡笑聲中渡過..原本我也覺得很完美...怎料我仍有處事不足之處, 那些怨言就當是我日後處事的勉勵吧!

以下精彩相片是張日龍及阿Kat偷拍的....

-----> 偉大的領導人前....波仔像fans喎

--->這是我們的三個司機, 中間那位是朝鮮人姜先生, 最後那晚和他吃飯時, 他唱歌給我們聽...好好聽架....有歌星風範呀! 著黑色褸那位便是和我聯繫的張秉波, 網名:洗山人, 是長白山人..

----> 冒 " 武警 " 呀!!

----> 除左火坑床外, 這天中午吃飯那張火坑櫈..也是至愛..坐到到patpat好熱...

-----> 三個最怕凍的男人...成日lee埋係火坑床度訓覺...

---->你睇阿SO偉基成日就係咁縮埋對手...凍到發開口夢都叫.." 好凍呀.." 真悽涼...
---> 我知..我唱歌唱到走晒音...好難聽喇..你地都唔洗笑成咁架..得28分..要繼續努力..哼..波仔唱唱下唔唱, 都有98分...個電腦壞架...
天寒地凍...食餐飽飯是最滿足的..你睇我地食得幾開心.....而且d菜餚也不錯呀....1月1日新年在霧淞島...我親自下廚..哈哈...嚇壞霧淞島廚房那班阿姐...

Thank you guys for the pictures for sharing. Especially those one taken by Sin San. I am so happy that Sin San was there to take the fantastic pictures at Heavenly Lake for me as my camera wasn't as good and sometimes it even didn't work properly  during the cold weather.
I enjoyed the trip tremendously and will never forgot the experiences. Thanks Tang Goo  and everyone else for looking after each other.
今次10天的哈爾濱旅程令我深刻體會到身處於一個無邊無際巨大冰櫃的滋味,那種凍法比我原先預計更甚多倍,真是一趟極佳體驗,若再有機會去這等極寒的地方也不怕喇!  多謝鄧姑!!

大家的相都影得很靚很靚啊,尤其是單生的,看相時又可再重溫旅程。

冬冬,我已第一時間欣賞了你的相片,Good!!
唔知大家記唔記得, 在離開哈爾濱前一晚(1月2日),

我們齊齊同司機吃飯並唱K, 最後那張大合照是誰人影的,

因我應承張大哥話會email番張相俾佢地...但我找不到也不見你們post上黎喎...
原帖由 鄧姑 於 2010-1-13 23:19 發表
唔知大家記唔記得, 在離開哈爾濱前一晚(1月2日),

我們齊齊同司機吃飯並唱K, 最後那張大合照是誰人影的,

因我應承張大哥話會email番張相俾佢地...但我找不到也不見你們post上黎喎...

係服務員小姐影的,立刻送上
獨愛霧淞島..

原帖由 銀河驛馬 於 2010-1-14 00:03 發表

係服務員小姐影的,立刻送上

thanks!! 阿單
今次東北之旅,我只帶備傻瓜機,四圍影下,作為輔助,算是為大家作出一點貢獻,多謝鄧姑幫忙把相片貼上網.
另希望藉此機會,多謝曾經贈藥的鄧姑,Grace和亞蘇,也想多謝陳老闆的慷慨和帶給大家歡樂,更要多謝鄧姑為我們安排的一切,好高興能與咁多團友共度一個冰凍而又溫暖的假期,後會有期.

Cheers, Kat

終有時間看大家的相片,好鬼感動,share 到你們的 fun 但我就算好希望身在其中但我知我一定凍死,我無法 survive,睇相就當 join 了你們,下次如果時間夾到我真的希望可以一齊玩,真的好希望啊!
附上東北之旅相片。

25 (22).jpg (707.28 KB, 下載次數: 233)

25 (22).jpg

25 (23).jpg (611.03 KB, 下載次數: 231)

25 (23).jpg

25 (11).jpg (1.23 MB, 下載次數: 245)

25 (11).jpg

25 (12).jpg (966.79 KB, 下載次數: 241)

25 (12).jpg

25 (25).jpg (950.19 KB, 下載次數: 233)

25 (25).jpg

25 (26).jpg (733.17 KB, 下載次數: 227)

25 (26).jpg

25 (28).jpg (829.03 KB, 下載次數: 229)

25 (28).jpg

25 (34).jpg (260.24 KB, 下載次數: 228)

25 (34).jpg

25 (56).jpg (963.77 KB, 下載次數: 227)

25 (56).jpg
冰雕相片數張。很凍,失去一隻手套,相機無電,提早離場。

25 (60).jpg (834.13 KB, 下載次數: 226)

25 (60).jpg

25 (61).jpg (457.3 KB, 下載次數: 221)

25 (61).jpg

25 (62).jpg (587.82 KB, 下載次數: 223)

25 (62).jpg

25 (63).jpg (706.66 KB, 下載次數: 215)

25 (63).jpg

25 (64).jpg (514.01 KB, 下載次數: 207)

25 (64).jpg

25 (65).jpg (595.89 KB, 下載次數: 204)

25 (65).jpg

25 (21).jpg (460.73 KB, 下載次數: 218)

不帶暖水壺的後果---結冰

不帶暖水壺的後果---結冰
救回部份雪博照片,尚幸大合照也在其中,送上給各位