同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

中國最美的雪鄉~~東北之旅(25/12~~3/1)--已滿

阿單...D相好靚喎....

同社人始終鐘意跟團/包團..柴呱呱的旅行方式...對於自由行..他們還未能領會個中真諦...所以實不需我這個策劃人,

為免他們再擔驚受怕...顧慮/疑慮太多....以後我只是轉為私人活動..不再公開...你是我的好腳...有著數實找你的..哈哈..

原帖由 銀河驛馬 於 2010-1-11 22:38 發表
再來一次,將昨晚貼過但不見了的照片再upload一次,希望今次成功…

這次的行程著實太完美,最愛霧淞島,也愛長白山,在我眼中雪鄉亦是蓬萊仙境。究竟是太心多,還是太易滿足?
還是貫徹我的施行座右銘:旅行要有 ...

嗱..嗱..阿單..你影d相靚成咁..去旅行唔搵埋你點得丫....五月份你請定假啦!!我的黃山行冇你唔得架..哈哈..

這次旅行我也覺得很完美...每到一處都有令我們驚訝及難忘的靚景..再配合藍天白雲的好天氣...真是上天恩賜呀...

整團人的氣氛也很好..每天也在歡笑聲中渡過..原本我也覺得很完美...怎料我仍有處事不足之處, 那些怨言就當是我日後處事的勉勵吧!

以下精彩相片是張日龍及阿Kat偷拍的....

-----> 偉大的領導人前....波仔像fans喎

--->這是我們的三個司機, 中間那位是朝鮮人姜先生, 最後那晚和他吃飯時, 他唱歌給我們聽...好好聽架....有歌星風範呀! 著黑色褸那位便是和我聯繫的張秉波, 網名:洗山人, 是長白山人..

----> 冒 " 武警 " 呀!!

----> 除左火坑床外, 這天中午吃飯那張火坑櫈..也是至愛..坐到到patpat好熱...

-----> 三個最怕凍的男人...成日lee埋係火坑床度訓覺...

---->你睇阿SO偉基成日就係咁縮埋對手...凍到發開口夢都叫.." 好凍呀.." 真悽涼...
---> 我知..我唱歌唱到走晒音...好難聽喇..你地都唔洗笑成咁架..得28分..要繼續努力..哼..波仔唱唱下唔唱, 都有98分...個電腦壞架...
天寒地凍...食餐飽飯是最滿足的..你睇我地食得幾開心.....而且d菜餚也不錯呀....1月1日新年在霧淞島...我親自下廚..哈哈...嚇壞霧淞島廚房那班阿姐...

唔知大家記唔記得, 在離開哈爾濱前一晚(1月2日),

我們齊齊同司機吃飯並唱K, 最後那張大合照是誰人影的,

因我應承張大哥話會email番張相俾佢地...但我找不到也不見你們post上黎喎...
原帖由 銀河驛馬 於 2010-1-14 00:03 發表

係服務員小姐影的,立刻送上

thanks!! 阿單
記得在雪鄉行上羊草山頂時, 我們也齊齊影左一張集體相喎.(仲拿著社旗的)..點解好似又唔見喎....
剛睇電視新聞, 哈爾濱冰雪大世界入口處昨日有一冰塊跌下來, 撞死一個廣東女遊客..

嘩..點會咁兒嬉...可能現在天氣暖左..d冰開始溶...真慘..
原帖由 銀河驛馬 於 2010-3-30 23:35 發表
各位東北之友:

早排電腦大災難,聖誕去完哈爾濱後,家裡兩台較新的電腦相繼出事,左試右試,裝裝拆拆十幾次。最後發覺同樣是hard disk有問題,但為時已晚。花了不知多少個晚上,從垂死的兩個500GB hard disk內, ...

多謝阿單...睇番d相, 令我更懷念東北之旅...
原帖由 銀河驛馬 於 2010-3-31 15:16 發表
鄧姑,妳和 Grace 兩位的貓籠太小了,今早sent 給妳們的團體照(4 files)全打回頭!

貓籠已增大..亦棄掉了好多貓仔, 應該冇問題啦!

今日我都收到你一隻貓...thanks!!
很懷念的一次旅程