同社咖啡室

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 鄧姑
打印 上一主題 下一主題

西貢白腊灣賞月之旅~~(3-4/10/09)

中秋節翌日中午我們往糧船灣食海鮮餐...(由白腊灣往糧船灣約行30分鐘, 平路易行)

我亦已訂下2圍海鮮套餐(每位$230元),

菜單如下:
白灼生海蝦
上湯焗龍蝦  
清蒸海石班
油泡鮮魷魚
清蒸生鮑魚
蒜豉炒牛肉
上湯霸王雞
灼郊外油菜   
干燒伊府麵
生滾花蟹粥  

餐後約三時包船返回西貢碼頭, 船費約$25/人                                    

Woo, 又嚟增肥活動 ,未出發前減定先
鄧姑,
奇怪事又出嚟喇,我已登入,又可以post,但顯示係離線???
同唔可以改"上載個人圖像"點解???
原帖由 Rocky 於 2009-9-22 15:25 發表
鄧姑,
奇怪事又出嚟喇,我已登入,又可以post,但顯示係離線???
同唔可以改"上載個人圖像"點解???

可能Wilson玩緊野??
鄧姑,
如果自己帶營,係唔係有地方o嫁?草地,沙地定石地?
原帖由 Rocky 於 2009-9-22 15:36 發表
鄧姑,
如果自己帶營,係唔係有地方o嫁?草地,沙地定石地?

據士多老闆講, 可在沙灘那邊搭營(沙草混合地),如人太多...佢話可以在他士多門前千多呎的平台搭營(石地)....

我已叫他預留地方給我地搭營(我選擇石地) ...
我兩位朋友真係真係好想來,可以自行搭營,有冇問題呢?
海鮮餐原來計錯數..每位要成$230元...食唔食好呢? 好似幾貴喎...

阿妙...好啦!!原本這2個位留俾我地的老友架...而家佢地唔去, 咁就俾你朋友去啦!!不過, 要自己搭營架!
唔食過?太貴喇
可唔可以簡單啲, 例如只食
上湯霸王雞
灼郊外油菜   
干燒伊府麵
生滾花蟹粥

真係好開心..很久冇見面的同社舊友~~林永光, 中秋節那天將前來白腊灣與我們一齊渡中秋...

林永光, 冇問題啦..預你一家三口...不過要自己搭營, 黃昏早些到白腊灣..等埋你一齊食飯...
現報名人數如下:

1). 王婉平 x 3
2). 李妙勤 x 8
3). Rocky x 4
4).鄭倍倫 x 2
5).鄧姑 x 2
6).柯潔貞 x 2
7).劉國華 x 4
8).伍綺雯 x 1
9). 林永光 x 3

天朗氣清...白腊灣賞月之旅如期舉行,

請大家帶備一切賞月燈籠..月餅..生果...美食等..齊齊在灣畔賞月...

中秋晚餐將在白腊鄉間士多食, 翌日中午午餐可回西貢或其他食...到時再決定..

糧船灣貴貴海鮮餐我已取消...

10月3日上午10時西貢海濱公園旁(近巴士總站)準時見
好多朋友都問...明天/後天的飯餐如何安排呢??

3/10~~~早餐(集合前食左先啦!!最好食飽d..午餐唔洗點食.. )
       ~~~午餐(鼓勵乾糧, 因放下重磅行李後, 便可輕裝慢遊萬宜水庫...六角石...遠眺破邊洲)
       ~~~晚餐(已預訂3圍飯菜於鄉間士多, 齊齊做節食飯...約7時正開餐)
       ~~~賞月物品自備..

4/10~~~早餐(自由選擇..可自備或幫襯士多餐旦麵/奶茶/咖啡)
       ~~~午餐(回西貢飲茶/食飯)
       ~~~晚餐(我就回家吃...唔知你地點喇.....)
明天見....記得帶多d野..俾我食呀!!!!!
天朗氣清...月明當空..今次中秋之旅也很好玩....

廿多位朋友晨早集合後, 分乘6部的士向白腊灣出發....沿途晴空萬里...碧海青天下的萬宜水庫景緻怡人....